Belgialaisryhmä Genk pääsi torstai-iltana keskelle huipputunnelmaa Lontoon Olympiastadionilla, West Hamin vieraana.

Eurooppa-liigan ottelun lopussa areenan taululla komeilivat lukemat 3-0.

Isännät olivat pelin alkuminuuteilla hallitsevampi osapuoli, mutta vieraat hätyyttelivät nopeilla nousuillaan myös useampaan otteeseen. Pallo oli jopa Alphonse Areolan vartioiman maalin sisällä, mutta laitasyöksyn osuman alustukseen tehneen Junya Ito katsottiin olleen paitsioasemassa – äärimmäisen vähän, mutta riittävästi.

Jakson edetessä Irons sai otteisiinsa yritteliäisyyden lisäksi myös ajatusta, ja pääsi maalipaikkojen tuntumaan.

Jarrod Bowen pääsi 25 minuutin vaiheilla lataamaan keskeltä maalin edestä. Kuitenkin vain nimenomaan lataamaan; itse potku ei osunut palloon.

Kymmentä minuuttia ennen taukoa Genkin yli kaksimetrinen kärki Paul Onuachu käytti vartaan, ja nousi puskuun korkelle Hammers-puolustuksen ylle. Pallo roikkui lopulta vähän ohi maalin.

Edellisen tilanteen jälkeen West Ham näytti hetken parhaiden aikojen Barcelonalta. Pallo liikkui usean minuutin ajan pelaajalta toiselle, seuraavalle, ja sitä seuraavalle, viraiden boksin rajalla. Vetoa vain ei aikaan saatu.

Huippupaikatkaan eivät tuntuneet kotijoukkuelle kelpaavan, mutta juuri avauspuolikkaan siirryttyä lisäminuuteille, Craig Dawsonin roikkupusku kulmapotkutilanteesta upposi kuin upposikin vasempaan kulmaan, kenties Genk-kapteeni Bryan Heynenin pään kautta. Joukkueet vihellettiin tauolla oikeastaan välittömästi maalin jälkeisen aloituksen jälkeen.

Nopea niittaus

Kun avausjaksolla tuntui siltä, että ennen viime hetkeä kumpi tahansa joukkue olisi saattanut ottaa johdon ottelussa, tuli West Ham toiselle jaksolle näyttämään vierailleen kaapin paikkaa.

Issa Diop puski johdon kahteen nollaan 57. minuutilla, ja Bowen onnistui viimein vain vajaata kahta minuuttia myöhemmin – ottelu oli hetkessä ratkaistu.

David Moyesille selkeä johto soi toivotun mahdollisuuden lepuuttaa pelaajiaan, joilla on edessään hurja ottelutahti. 67. minuutilla niin Declan Rice kuin kaksi syöttömerkintää nimiinsä kirjauttanut Aaron Cresswell siirtyivät penkille.

Viimeisellä kympillä lontoolaiset vaihtoivat kentältä vielä Bowenin ja Nikola Vlasicin. Kun pelikello osoitti varsinaista peliaikaa olevan jäljellä kaksi minuuttia, pääsi 19-vuotias Dan Chesters haistelemaan UEL-tunnelmaa debyyttiottelussaan Hammersin edustusryhmässä.

West Hamin eteneminen on kovaa – tämän kilpailun lohkovaiheessa toistaiseksi virheetöntä: kolme ottelua, kolme voittoa.