Englannin Liigacupissa pelattiin tiistai-iltana kolme ottelua, kaikki Lontoossa. Vain Arsenalin ja Leedsin ottelu saatiin ratkottua ilman rangaistuspotkukilpailua – Gunners jatkaa lukemien 2-0 myötä. Pilkkujen jälkeen tiensä eteenpäin selvittivät myös Chelsea ja Ykkösliigan Sunderland.

Arsenal-Leeds

Mikel Arteta oli pyöräyttänyt Gunnersin kokoonpanoa melkoisesti; perjantain Aston Villa -pelin avauksesta olivat jäljellä enää toppari Ben White ja keskikentän Emile Smith Rowe.

Marcelo Bielsan rotaatio oli hieman maltillisempaa; Kalvin Phillips nousi nyt taas avaukseen loukkaantumisensa jälkeen, ja oikeana puolustajana debyyttinsä teki 19-vuotias Cody Drameh.

Isäntien avaukseen pitkästä aikaa noussut Gabriel Martinelli esitteli hurjaa lähtönopeuttaan heti ensi minuuteilla, katkoen Leeds-puolustuksen avauksia toistuvasti.

Arsenalin syöksyjen jäädessä ajoittaisemmiksi, puhkaisi Leeds 18. minuutilla isäntien puolustuksen, ja Daniel James pääsi yksin kohti Bernd Lenoa. Saksalainen hoiti tilanteen ottamalla korkean polviasennon.

26. minuutilla Leno joutuikin sitten todellisiin töihin, kun Jack Harrison ampui tulisesti kohti oikeaa alakulmaa. Vahvasti Aaron Ramsdalen varjoon jäänyt torjuja teki virheetöntä työtä syöksyllään. Puolta tuntia lähestyttäessä ote oli kuitenkin siirtynyt vieraille, ja Leno joutui huomattavasti isompaan rooliin kuin kotijoukkueen leirissä oltiin toivottu.

Tauolle ilman osumia, maalintekoyritykset 7-8. Emiratesilla soitettiin puoliajalla Halloweenin hengessä muun muassa Ghostbusters-tunnaria ja Thrilleriä. Etenkin Artetalla oli kopissa samaan aikaan varmasti tekemistä kauhukuvien siirtämisessä syrjään.

Reilun 50 minuutin pelin jälkeen yksi pelätty kuitenkin tapahtui; Ben White istahti kentän pintaan loukkaantuneena, ja joutui tekemään tilaa Calum Chambersille.

Chambers onnistui maalinteossa välittömästi. Vaihto tehtiin kulmapotkua odoteltaessa, ja pallon pompittua maalilla 26-vuotias puski sen sisään. Sivulta näytetty hidastus vahvisti pelivälineen ylittäneen maaliviivan selkeästi.

🎗 ///SHE WORE/// 🎗

@SheWore
Credit to Arteta for one of the greatest substitutions ever.

Eddie Nketiah jatkoi kovaa saldoaan Liigacupissa, iskemällä 69. minuutilla taululle 2-0. Vaihdosta peliin tulleen Liam Cooperin huono pusku päätyi nuorelle hyökkääjälle, jolle lopulta onnellakin syntynyt maali oli kyseisessä kilpailussa jo seitsemäs.

Kahden maalin johtoasema antoi Artetalle mahdollisuuden lisäkierrätykseen; hurjassa työlastissa ollut Smith Rowe sai tilalleen Alexandre Lacazetten, ja Albert Sambi Lokonga korvasi kentällä Mohamed Elnenyn. Lähes heti näiden jälkeen rivistä putosi Rob Holding, tilalle Nuno Tavares.

Chelsea-Southampton

Muiden muassa Norwichin murskajaisissa isoa roolia näytellyt Mason Mount jäi Thomas Tuchelin avauskokoonpanossa penkille, kun Blues isännöi Saintsia. Moni hämmästeli Ruben Loftus-Cheekin jäämistä ottelusta kokonaan.

Kotijoukkue painoi odotetusti lujaa päälle, mut tilanne pysyi sitkeästi maalittomana. Myös Kepa Arrizabalaga pääsi tekemään työtään, pitääkseen vieraat pois maalitilastoista.

Chelsea FC

@ChelseaFC
Ten until the break in the #CarabaoCup. 👊

🔵 0-0 🔴 [35'] #CheSou

Pelikello kertoi tauon olevan edessä, kun Kai Havertz puhkaisi nollan kulmapotkun jälkitilanteesta. Maalin syntyaika 44. minuutti.

Toiselle jaksolle tulikin sitten sisuuntunut vierasryhmä; Che Adams tasoitti pelin huitaisemalla reboundin verkkoon 47. minuutilla. Kepa ei tästä tilanteesta valtavasti kredittejä kerännyt.

Eroa joukkueiden välille ei runsaiden vaihtojenkaan myötä saatu ilman rankkareita.

Ensimmäisten laukojien onnistuttua isot pilkkahuudot päälleen saanut Theo Walcott ampui osin tolppaan, osin Kepan torjuntaan. Heti perään Frasier Forster pysäytti vaihdosta peliin tulleen Mountin vedon.

Konkarivahti aavisti oikein myös seuraavan, Callum Hudson-Odoin vedon, muttei aivan yltänyt siihen. Will Smallbone veti omalla vuorollaan reilusti yli maalin.

Oriol Romeu onnistui vielä vieraille, mutta Reece Jamesin upotus vei Bluesin jakoon.

QPR:n osumatarkkuus todella kateissa.

Mestaruussarjaseurat Queens Park Rangers ja Ykkösliigan Sunderland kohtasivat Loftus Roadilla. Sarjatason ero näkyi avauspuolikkaan jälkeen muissa tilastoissa, mutta ei maaleissa. Niitä ei varsinaisella peliajalla nähty muutenkaan, vaan myös täällä päädyttiin pilkuille.

Isännät epäonnistuivat kahdessa ensimmäisessä rankkarissaan. Viimeiseksi jääneen laukauksen ampui lopulta Ärrien Yoann Barbet – reilusti yli. Sunderland jatkaa kilpailussa.

Päivitetty 26.10.2021 klo 23.51: tulokset rankkarikilpailujen jälkeen.