Crystal Palacen keskikenttäpelaaja Conor Gallagher saattaa osoittautua kauden parhaaksi hankinnaksi, sanoo entinen Valioliiga-pelaaja Danny Murphy.

Gallagher, 21, siirtyi Palaceen täksi kaudeksi lainalle kasvattajaseurastaan Chelseasta, jota hän on edustanut kahdeksanvuotiasta lähtien.

Hän on aiemmin käynyt lainalla myös Charltonissa, Swanseassa ja West Bromwichissa, mutta kuluvalla kaudella Gallagher on noussut aivaan uuteen iskuun. Hän on pelannut lainaseurassaan avauksessa yhtä vaille jokaisessa ottelussa ja kiittänyt vastuusta kolmella osumalla ja kahdella maalisyötöllä. Viime viikonloppuna Gallagher teki yhden maalin ja syötti toisen, kun Palace kaatoi Manchester Cityn vieraskentällä Valioliigassa 2-0.

Valioliigassa aikanaan yli 400 ottelua pelannut Murphy, 44, uskoo, että Chelsea haluaa kasvattinsa ensi kaudeksi takaisin, jos Gallagher jatkaa samaan malliin.

– Uskon, että Conor Gallagherista voi tulla kauden paras hankinta, kommentoi Murphy Talksportille.

– Minua ei yllättäisi, jos me näemme hänet ensi kaudella Chelsean paidassa.

– [Chelsean manageri] Thomas Tuchel rakastaa tuollaisia pelaajia. Hän seuraa varmasti Gallagherin otteita.

– Hän osaa tehdä maaleja. Chelsealla on Jorginho, N’Golo Kanté ja Mateo Kovačić, mutta kukaan heistä ei ole kovin nuori. He ovat Chelsean kolme tärkeintä keskikenttäpelaajaa, mutta kukaan heistä ei pysty samaan [kuin Gallagher].

Crystal Palacen managerilta Patrick Vieiralta kysyttiin hiljattain, onko seura kiinnostunut hankkimaan Gallagherin pysyvästi riveihinsä, mutta ranskalaisvalmentaja ei halunnut mennä asioiden edelle.

– Vielä on liian aikaista puhua tällaisista päätöksistä.

– Me olemme todella iloisia, että hän päätti tulla tänne, ja uskon, että meillä oli tarvittavat työkalut hänen houkuttelemiseksi. Uskon myös, että hän teki oikean päätöksen, mutta meidän on odotettava pari kuukautta ennen kuin voimme puhua, mitä tulevaisuudessa tapahtuu.