Leicesteriin RB Salzburgista viime heinäkuussa siirtynyt hyökkääjä Patson Daka on iskeytynyt kenttään juosten, kuten englantilaisittain on tapana sanoa.

Sambialainen on pelannut joukkueensa kauden kolmessa Eurooppa-liigan ottelussa kaudella, mutta jahtaa jo ykkösmaalintekijän paikkaa. Torstaina King Power Stadiumille saapuva Spartak Moskova sai tuntea 23-vuotiaan tehon 20. lokakuuta kotikentällä pelaamassaan ottelussa. Venäläiset olivat ottelussa jo 2-0 -johdossa, kun Daka-show alkoi.

Tuulennopea kärki karkasi isänniltä ensin 45. minuutilla, sitten heti toisen jakson ensimmäisellä kympillä kahteen otteeseen. 79. minuutilla hän iski vielä kertaalleen. Neljä osumaa nostivat tulokkaan euromaaleissa jo tasoihin Jamie Vardyn ja Harvey Barnesin kanssa. Lisäonnistumiset ovat torstaina kuitenkin luultavasti tiukassa.

– Varmasti he keskittyvät minun pitämiseeni tarkasti, mikä avaa mahdollisuuksia meidän muille pelaajillemme.

Vardy on ollut manageri Brendan Rodgersin ykkösvaihtoehto kärkeen Valioliigassa, mutta cup-otteluissa tämä haluaa lepuuttaa konkarihyökkääjää.

– Vastustaja joutuu olemaan varpaillaan, kun joukkueessa on poikkeuksellinen yksilö, manageri sanoo Dakaan viitaten.

– Olisi mahtavaa, jos hän tekisi toisetkin neljä maalia, mutta pelkästään viimeksi nähdyn kaltainen pallollinen ja palloton työnteko riittää mainiosti, ilmankin osumia.