West Hamin täydellisesti alkanut taival Eurooppa-liigan lohko H:ssa jatkui torstaina Genkissä.

Kaikkein parasta itälontoolaisshowta ei nyt nähty, vaan isännät laittoivat valioliigaryhmän todella koville. Loppulukemat 2-2 eivät syntyneet aivan mutkitta.

Tasapelipiste riittää hyvin todennäköisesti West Hamille jatkopaikkaan, mutta lohkovoittoa se ei vielä ole varmistanut.

Genk-kaksikko osoitti vaarallisuutta

Joseph Paintsil sai pikaisen kunnian olla ensimmäinen pelaaja, joka tekee Ironsia vastaan maalin tässä lohkovaiheessa. Ghanalainen karkasi viidennellä peliminuutilla ja ampui takakulmaan Alphonse Areolan käsien kautta, 1-0.

Tähän mennessä lontoolaisten maaliero lohkossa oli ollut puhdas 7-0.

Vieraiden varsinaisia hyökkäyksiä saatiin odotella toiselle kymmenminuuttiselle, ja johtoasemasta lisää uskoa saaneet isännät kävivät lähellä myös toista osumaa.

20. minuutilla maalintekijä Paintsil yritti palauttaa palveluksen 1-0 -osuman syöttäneelle Junya Itolle, kaksikon päästyä West Hamin kulmapotkun jälkeen todella vaaralliseen vastaiskuun. Japanilainen ei kuitenkaan maalin edessä saanut kunnon osumaa palloon.

Sekä Ito että Paintsil, joista kumpikin oli toistuvasti tehnyt näyttäviä nousuja, saivat kunnon tällejä jo reilusti ennen puoliaikaa. Kumpikin pysyi kuitenkin kentällä.

Pelattiin jo viimeistä varsinaista avausjakson minuuttia, kun Michail Antonio painoi pallon suorastaan kovia otteita esittäneen Genk-vahti Maarten Vandevoordtin läpi maaliviivalle, ja Declan Rice ryntäsi perään – ehtimättä kuitenkaan ajoissa. Genk ansaitussa johdossa tauolle.

Triplavaihto, välitön tasoitus ja lopun draamaa

Moyes kyllästyi katsomaan aikaansaamattominta West Hamia aikoihin, kun tunnin rajapyykki alkoi lähestyä. Antonio vaihtui Jarred Boweniin, Mark Noblen ja Arthur Masuakun poistuessa viheriöltä samalla. Pablo Fornals ja Tomas Soucek sisään.

Käytännössä täysin välittömästi triplavaihdon jälkeen Irons tasoitti. Ensimmäisen kosketuksen unelmaa ei kuitenaan nähty, vaan pallon hoiti verkkoon alusta saakka kentällä ollut Saïd Benrahma saatuaan syötön toiselta avaajalta, Vladimir Coufalilta.

Paintsil jatkoi huolien tuottamista West Ham -puolustukselle; Craig Dawson oli jo toinen vieraitten pelaaja jota varoitettiin hyökkääjän rikkomisesta. Hetkeä myöhemmin vieraiden puolustus pelasi riskirajoilla jälleen, oman boksinsa rajoilla – Paintsil kaatui taas. Tällä kertaa vihellystä ei kuulunut, vaan keltaiset alkoivat heilua Genkin suuntaan. Muutamaan minuuttiin niitä nousi kolme, sekä protestoinnista että rikkeistä.

Kellon käydessä kohti viimeistä kymmenminuuttista vaikutti siltä, että Genk alkoi lopulta väsyä. Benrahma nousi isoon rooliin, ja tuplasi West Hamin johdon 82. minuutilla. Ensin röyhkeä puolustajan harhautus, sitten pallo voimalla etukulmaan, 1-2.

Aivan varsinaisen peliajan lopussa Genk nousi kuin nousikin vielä tasoihin. Soucek nousi korkealle oikealta tulleeseen keskitykseen – ja puski sen epäonnekseen oman maalinsa takakulmaan.

Päivitetty 4.11.2021 klo 22.36: Tasapelipiste riittää hyvin todennäköisesti West Hamille jatkopaikkaan