Newcastlen talous on tällä hetkellä lievästi sanottuna turvattu ja tulevaisuuden suunnitelmat sen mukaiset.

Tällä kaudella joukkue tuskailee silti Valioliigan putoamistaistelussa, johon seura tulee varmasti jo tammikuun siirtoikkunassa reagoimaan aggressiivisesti.

Uudeksi valmentajaksi Steve Brucen potkujen jälkeen varmistui vastikään Eddie Howe. Bournemouthin kanssa mahtavaa työtä aiemmin tehnyt 43-vuotias englantilainen joutuu kovaan paikkaan, mutta valmentajana hän on osaamisensa jo osoittanut.

Äkkirikastuminen ei riitä, jos rahat käyttää pelkästään pelaajahankintoihin vauhtisokeuden säestämänä. Taustat on laitettava kuntoon ja Newcastlen seurajohto tämän myös tiedostaa.

Joukkue on ollut aktiivisesti erityisesti uuden urheilutoimenjohtajan perässä. Kärkiehdokkaana pestiin on ollut Ajaxin pelaajalegenda Marc Overmars. Upeaa työtä Amsterdamissa tehnyt hollantilainen on The Athleticin mukaan tehnyt myös päätöksensä.

Ajax on pelannut upeaa kautta. Se on ollut suorastaan ylivertainen Eredivisiessä ja edennyt jo jatkoon Mestarien liigan puolella. Perinteikäs hollantilaisseura onkin epätoivoisesti halunnut Overmarsin myös pitää seurassa.

The Athleticin mukaan 48-vuotias ex-laituri on päättänyt näin myös tehdä. Overmars oli ehdolla samanlaiseen virkaan myös entiseen seuraansa Arsenaliin vuonna 2019, mutta tuolloinkin hän päätti jäädä Ajaxiin.

Valmentajaksi Newcastle ei saanut ensimmäisenä toivelistalle kirjattua nimeä ja sama toistui myös urheilujohtajan pestin saralla. Kasvukipuja.