Liverpool isännöi 3. lokakuuta Anfieldilla kahden edelliskauden mestarin välistä kamppailua, kun Manchester City saapui vierailulle.

Kahden suuren välinen ottelu oli odotetun tasainen ja pisteet jaettiin lukemin 2-2. Hienon tapahtuman jälkeen pinnalle nousivat kuitenkin Cityn syytökset kotijoukkueen kannattajien ala-arvoisesta käytöksestä.

Liverpool-kannattajat olivat huutaneet vieraiden henkilökunnalle solvauksia ja muutaman kerrottiin jopa sylkeneen näitä kohden.

Kotijoukkue aloitti seuraavana päivänä tutkinnan aiheesta ja nyt kuukauden kestäneen rupeaman jälkeen se on saatu päätökseen.

Liverpool keskusteli Cityn henkilökunnan kanssa ottelun tapahtumista ja tarkasti valvontakameroiden nauhoja. Mitään todisteita sylkemisestä ei kuitenkaan löytynyt.

Sen sijaan aggressiivinen käytös vierasjoukkueen henkilökuntaa kohtaan oli täysin aiheellinen syytös.

Seura antoi kahdelle kannattajalleen varoituksen käytöksestään. Lisäksi heidän kausikorttipaikkansa vaihdettiin pois pukukoppikäytävän läheisyydestä.

Liverpoolin tiedottaja kertoi, että laaja tutkinta on saatu nyt päätökseen ja se siirtyy nyt jalkapalloliiton jatkettavaksi.

– Keräämämme todistusaineisto on huomattava. Jututimme kannattajia, järjestyksenvalvoja ja Cityn henkilökuntaa. Lisäksi tutkimme kaikki saatavilla olleet valvontakameroiden kuvat.

Seura kiittää kaikkia tutkimuksessa avustaneita tahoja ja tiedottaa Liverpoolin osalta aiheen olevan loppuunkäsitelty.