Valioliigan seuraajille Lissabonin Estádio da Luzin viheriöllä oli reilusti tuttuja nimiä, kun Portugali ja Serbia ratkoivat MM-kisoihin oikeuttavan karsintalohkon voiton. Kotijoukkueen avaukseen mahtui kuusi tällä hetkellä valioliigaseuroissa ammattiaan harjoittavaa jalkapalloilijaa.

Ottelun suurimmaksi sankariksi nousi kuitenkin pelaaja Englannin Mestaruussarjasta.

Bernardo Silva oli tapahtumien keskiössä minuutin pelin jälkeen, riistäen Serbian topparilta pallon boksin rajoilla. Tilanne johti Portugalin johtomaaliin, ja sitä seuranneeseen varoitukseen vieraiden valmentaja Dragan Stojkovicille.

Squawka Live

@Squawka_Live
Portugal lead after just two minutes against Serbia.

Renato Sanches with the goal. ⚽️

Myös pelaajien seurajoukkueissa peliä seurattiin varmasti huolella – kovuutta nimittäin ei puuttunut. Ensimmäiseen varttiin keltainen kortti nousi neljä kertaa, kertaalleen Man City -puolustaja Joao Cancelolle.

Ottelun tilanteeksi kirjattiin 33. minuutilla 1-1, eikä tuttuja puuttunut tälläkään kertaa; entinen Southampton-tähti Dusan Tadic ampui lujaa, ja Wolverhamptonin AS Romaan vaihtanut Rui Patrício päästi hankalan kudin kiertämään yli maaliviivan.

Squawka

@Squawka
Dusan Tadic in World Cup qualifying for Serbia:

◎ 8 games
◎ 5 assists
◉ 2 goals

No Serbian has been involved in more goals. 🇷🇸

Vahvoissa siirtohuhuissa valioliigaan saapuvaksi veikkailtu Serbian Dusan Vlahovic sai toiselle jaksolle kärkeen parin; Fulhamissa hirvittävässä vireessä oleva Aleksandar Mitrovic tuli hakemaan vieraiden tarvitsemaa voittomaalia. Kolossi on onnistunut tällä kaudella tekemään 17 seuraottelussa jo 20 osumaa.

Serbian hurja päälle puskeminen alkoi minuutti minuutilta ottelun lopussa hiipua, kuten odottaa saattoi. Renato Sanchesin alkuhetkien osuma näytti riittävän lopulta viemään Portugalin Qatarin kisoihin lohkonsa voittajana. Toisin kävi – Mitrovic teki sitä minkä parhaiten osaa, kun varsinainen peliaika tuli juuri täyteen. Vapaapotkusta pallo puskemalla etukulmaan, Serbia 1-2 -voittoon, ja samalla lohkovoittoon. Portugali jatkaa kisaprojektiaan jatkokarsinnassa.