Emiliano Martínez siirtyi pohjoislontoolaisen Arsenalin riveihin jo vuonna 2010. Kymmenen vuotta myöhemmin eli viime vuoden syyskuussa argentiinalaisvahti jatkoi matkaansa Aston Villaan.

Koko aika Arsenalissa oli lainapestejä pullollaan. Martínez pelasi seurassa vain 38 ottelua. Emirates Stadiumilla vaikuttaa tätä nykyä sensaatio nimeltä Aaron Ramsdale. Hän ei 23-vuotiaana nuorukaisena ollut se maalivahti, joka piti argentiinalaisen penkillä.

Ramsdalen ansiosta Lontoossa ei välttämättä harmita niin paljon, että Martínez, 29, on tätä nykyä Villan palkkalistoilla.

Argentiinalainen on pelannut todella hyvin myös Valioliigassa, vaikka joukkue onkin ollut suurissa vaikeuksissa. Päävalmentaja Dean Smith sai potkut, mutta löysi nopeasti uuden työpaikan Norwichin peräsimisestä.

Martínez on tehnyt parhaansa ja torjunut kaiken voitavansa. Manchester Unitedia vastaan argentiinalainen sai psyykkauksellaan Bruno Fernandesin pasmat sekaisin ennen rangaistuspotkua. Tai siltä lopputulos ainakin vaikutti.

Maajoukkueessa Martínez vasta vakuuttava onkin ollut. Hän teki debyyttinsä Albicelesten maalilla tämän vuoden kesäkuussa MM-karsintaottelussa Chileä vastaan. Kamppailu päättyi 1-1.

Siitä hetkestä alkaen maajoukkueen ykkösvahdista ei ole ollut pienintäkään epäselvyyttä. Martínez ei ole hävinnyt Argentiinan paidassa vielä kertaakaan. Voittoja on kasassa yhdeksän ja tasapelejä kuusi.

Nollapelin Martínez on pitänyt yhdeksän kertaa. Kaiken kruunuksi hän torjui maansa Copa Américan mestariksi. Ensin puolivälierissä nollapeli Ecuadoria vastaan ja perään rangaistuspotkukilpailun jälkeen kaatui Kolumbia.

Finaalissa Argentiina ja Martínez löivät verivihollisensa Brasilian 1-0. Nollapeli jälleen totta kai. Tuon jälkeen Brasilia törmäsi jälleen Aston Villan tähtivahtiin. Tällä kertaa Argentiina varmisti paikkansa MM-kisoihin 0-0-tasapelillä.

Jos alla oleva twiitti ei näy, klikkaa tästä.

ESPN FC

@ESPNFC
Emiliano Martinez only received his first Argentina call up in June.

He's played 15 times, kept 9 clean sheets, won the Copa America and hasn't lost a single game 👏