Manchester Unitedia vuosina 2016-18 edustaneelta Zlatan Ibrahimovićilta nähtiin marraskuun maaottelutauon aikana törkytemppu, jonka kohteeksi joutui Chelsea edustava César Azpilicueta.

Ibrahimović, 40, pääsi vaihdosta kentälle ottelun lopussa, kun Ruotsi haki tarvitsemaansa voittomaalia suoran MM-kisapaikan ratkaisseessa karsintaottelussa Espanjaa vastaan.

Espanjan Álvaro Morata kuitenkin murensi Ruotsin haaveet suorasta kisapaikasta, kun hän teki ottelun voittomaalin neljä minuuttia ennen täyttä aikaa.

Ottelun lisäajalla Ruotsi sai kulmapotkun, jossa Ibrahimovićilta nähtiin todellinen aivopieru. Hän ei edes yrittänyt päästä palloon, vaan sen sijaan iski käsivarrellaan todella kovaa ja törkeästi Azpilicuetaa. Ruotsalaishyökkääjä sai tilanteesta vain keltaisen kortin, vaikka tilanteessa oli kaikki ainekset punaiseen.

Ibrahimović kertoi tällä viikolla Guardianille tekonsa olleen tahallinen, eikä hän kadu sitä pätkääkään – päinvastoin. Hän olisi valmis toistamaan törkytemppunsa uudestaan.

– Tein sen tahallani. En häpeä sanoa sitä ääneen, koska hän teki jotain todella typerää meidän pelaajallemme. Esittäen isoa. Se oli typerä temppu, mutta tekisin sen uudestaan saadakseni hänet ymmärtämään: ”Sinä et vittu tee tuollaista. Et uskaltaisi tehdä tuota minulle, mutta näytän sinulle, mitä se tarkoittaisi, jos tekisit sen minulle.” Siksi minä tein sen, Ibrahimović kertoi.

Ibrahimovićin mukaan hän halusi puolustaa joukkuekaveriaan ja antaa Azpilicuetalle muistutuksen siitä, että kentällä ei voi mitä tahansa tehdä ilman seuraamuksia.

– Ei hän minulle uskalla mitään sanoa, mutta hän sanoo meidän pelaajalle, joka ei tee mitään takaisin, koska on niin kiltti. Ei se ollut hyvä juttu minulta, mutta tekisin sen yhä uudestaan. Sellainen minä olen. En häpeile sanoa sitä ääneen, hyökkääjä lisää.

Tilanteesta saadun keltaisen kortin myötä Ibrahimovićin korttitili täyttyi, ja hän on sivussa Ruotsin tulevasta MM-jatkokarsintaottelusta.

– Ei ole kyse pudotuspelien missaamisesta. Kyse on siitä, että se kaveri [Azpilicueta] ymmärtää, ettei sellaista kaveria hermostuteta, joka makaa maassa. Et voi hyökätä koiran kimppuun, joka ei pure. Hänen tulisi käydä sellaisen kimppuun, joka voi antaa samalla mitalla takaisin. Helppo se on käydä sellaisten pelaajien kimppuun, jotka ovat 20-vuotiaita ja todella mukavia kavereita. Toivon, että hän ymmärtää nyt, Ibrahimović jatkaa.

LUE MYÖS: Zlatan Ibrahimović sanoi kiertelemättä suorat sanat Manchester Unitedista – nosti esiin ison ongelman

ESPN FC

@ESPNFC
Zlatan got a yellow card for this shoulder charge on Azpilicueta 😳

Mikäli upotus ei näy, voit katsoa sen täältä.