Evertonin ja Arsenalin maanantai-illan kohtaamisen yksi puheenaiheista oli Ben Godfreyn ja Takehiro Tomiyasun välinen kamppailutilanne.

Tunteet kävivät kuumana sosiaalisen mediassa, ja kommenttien perusteella Evertonin toppari Godfrey olisi monen mielestä pitänyt ajaa ulos ”tallomisesta”, sillä hän osui nappulat edellä Tomiyasua kasvoihin. Arsenalin laitapuolustaja sai sen seurauksena pienen haavan.

VAR-videotuomari tarkasti välikohtauksen nauhalta ja tuli brittimedian tietojen mukaan siihen tulokseen, että kyseessä oli puhdas vahinkotörmäys. Keltaiset kortit eivät kuulu VAR:n toimenkuvaan, joten Godfrey selvisi tilanteesta kokonaan ilman korttia.

Sky Sportsin studiossa Gary Neville ja Jamie Carragher eivät olleet yhtä vakuuttuneita siitä, että kyseessä olisi ollut vahinko.

– Me luulemme, että hän ehdottomasti tarkoitti sitä. Hän ymmärsi, mitä tuli tehtyä, ja sanoi ”Oi, katsokaa – se oli vahinko”. Ammattilaisena, hän ehdottomasti tarkoitti sitä 100-prosenttisesti, mutta ymmärrän kuitenkin, miksi VAR sanoi sen olleen vahinko, emmekä me voineet todistaa sitä. Ammattilainen kuitenkin tietää. Hän tarkoitti sitä, mutta näen, miksi punaista korttia ei tullut, Neville sanoi.

Carragher lisäsi, että Godfrey oli ”erittäin onnekas poika”.

Everton voitti ottelun lopulta 2–1-lukemin.

Jos alla oleva twiitti ei näy, voit käydä katsomassa sen täältä.

Sky Sports Premier League

@SkySportsPL
"That is something he could have avoided."

Did Ben Godfrey and #EFC get away with one here? 👀

After a VAR check, there's no red card! ❌

Lähteet: The Athletic, Daily Mail