Chelsean päävalmentaja Thomas Tuchel sanoo, että hänen joukkueensa ei saisi keskittyä tilanteeseen tulostaululla pelin ollessa vielä kesken.

Keskiviikkona Chelsea menetti lohkovoiton Mestarien liigassa, kun se jäi venäläisen Zenitin vieraana 3-3-tasapeliin. Lontoolaiset olivat varmistaneet jatkopaikkansa jo aiemmin.

Zenitiä vastaan Chelsea menetti johtonsa kahdesti. Sama tapahtui myös viime viikonloppuna, kun Tuchelin suojatit hävisivät Valioliigassa West Hamille 2-3.

Saksalaisvalmentajan mukaan Chelsean pelaamisessa tapahtuu tällä hetkellä huonoja asioita, kun joukkue siirtyy ottelussa johtoon.

– Minusta pelasimme ensimmäisen vartin todella hyvin ja sitten lakkasimme tekemästä niitä asioita, joita teimme ensimmäisen vartin aikana, kommentoi Tuchel Sky Sportsin mukaan.

– Me unohdimme, miksi me olimme parempi joukkue. Panostuksemme, keskittymisemme ja fyysinen pelaamisemme oli riittävän korkealla tasolla ollaksemme parempi joukkue.

– Kun se taso putoaa 5-10 prosenttia ja me rupeamme hallinnoimaan käytöstämme tuloksen perusteella, niin meitä rangaistaan. Meille kävi niin West Hamia vastaan, ja se tapahtui uudestaan tänään.

Tuchelin mukaan Chelsea pystyy kyllä tulemaan otteluissa tasoihin, mutta sen ei pitäisi edes joutua niissä tappioasemalle.

– Reaktiomme oli jälleen hyvä. Se kertoo minulle, että kyse ei ole siitä, mihin me pystymme, koska me pystymme siihen.

– Jos me päästämme yhtäkkiä kaksi maalia, me voimme nostaa tasoamme ja reagoida. Mutta kun pääsemme johtoon, me luovumme siitä heti, kuten tänään kävi.

– Minun analyysini on hyvin selkeä: meidän käytöksemme muuttuu, kun olemme johdossa. Emme tehneet sitä koskaan aiemmin, emmekä saisi tehdä sitä ikinä.