Manchester Unitedin maalivahti David de Gea sanoo, että hänen joukkuekaverinsa Victor Lindelöfin hengitysvaikeudet toivat ikäviä muistoja ja tunteita pintaan.

Ruotsalaistoppari Lindelöf, 27, joutui lauantaina jättämään sarjaottelun Norwichia vastaan kesken valitettuaan rintakipua ja hengitysvaikeuksia.

De Gea sanoi ottelun jälkeen, että lauantain välikohtaus toi hänelle mieleen tanskalaistähti Christian Eriksenin sydänpysähdyksen ja Barcelonan Sergio Agüeron sydämen rytmihäiriön.

Eriksen sai sydänpysähdyksen Tanskan ja Suomen välisessä EM-kisaottelussa viime kesänä. Hän aloitti hiljattain treenaamisen uudestaan, mutta vielä ei ole tiedossa, jatkaako hän uraansa. Agüero taas vietiin lokakuussa Barcelonan ottelusta sairaalaan jatkotutkimuksiin, koska hän jäi pitelemään tuskaisena rintaansa. Myöhemmin Barcelona kertoi, että Agüero on kolme kuukautta sivussa tositoimista sydänongelmien takia.

– Pelillä ei ollut enää väliä siinä vaiheessa, kun hengitysvaikeudet ja oudot tuntemukset astuivat kuvaan, kommentoi de Gea Sky Sportsille.

– Elämä tulee ensin, jalkapallolla ei ole väliä.

– Näimme jo Eriksenin, Agüeron… Joten välillä on vaikea katsoa, kun näkee oman joukkuekaverin käyttäytyvän sillä tavalla. Toivottavasti hän on täysin kunnossa.

Manchester Unitedin väliaikaismanageri Ralf Rangnick sanoi pelin jälkeen, että Lindelöf vaikutti testien perusteella olevan kunnossa.

United voitti Norwichin 1-0 Cristiano Ronaldon rangaistuspotkumaalilla.