CARROW ROAD, NORWICH. Tiistai-iltana Norwich kohtasi kotonaan Aston Villan. Teemun Pukin edustaman kotijoukkueen päävalmentaja Dean Smith kohtasi seuran, jonka peräsimessä hän kautensa aloitti.

Aston Villa haki Carrow Roadilta 2-0-voiton Jacob Ramseyn ja Ollie Watkinsin osumilla.

Valioliiga.com oli paikalla ottelussa ja jututti Norwichin kannattajia kamppailun alla. Luonnollisesti aiheena oli pääasiassa seuran ikioma suomalaistähtemme.

Kolme kaverusta Trey, Josh ja Max olivat hyvällä tuulella ennen pelin alkua. Kaikilla oli paljon mielipiteitä ja muistoja Teemu Pukin ajasta Norfolkissa.

– Kun hankimme hänet ilmaissiirrolla, niin emme tienneet Pukista juuri mitään. Hän teki suuren vaikutuksen heti ensimmäisellä kaudellaan Championshipissa ja hänestä muodostui kannattajien suosikki, hehkutti Trey.

Hänen mielestään seura olisi tälläkin hetkellä paljon syvemmässä kuopassa ilman Pukkia, koska suomalaishyökkääjä on viimeistellyt Norwichin kahdeksasta maalista peräti viisi.

Joshin mielestä se on suuri osa ongelmaa. Pukki tarvitsisi hänen mielestään paljon enemmän apuja hyökkäyspäähän, mutta se ei vähennä suomalaisen arvoa yhtään. Päinvastoin.

– Hän on lahjakkain pelaajamme, jonka suuntaan katsomme, kun tarvitsemme maaleja, Josh ylisti.

– Muistan sen, kun hän saapui täysin tuntemattomana pelaajana tänne ja teki välittömästi maaleja kotikentällämme. Se oli mahtavaa.

Myös Max haluaa kertoa parhaan muistonsa Teemu Pukin tähänastisesta urasta Norwichin väreissä.

– Tulin katsomaan muinoin kauden ensimmäistä kotiotteluamme Newcastlea vastaan ja hän teki hattutempun. Se oli uskomatonta ja ei sitä kukaan osannut odottaa, Max naureskeli.

Ensimmäisenä äänessä ollut Trey pitää Pukkia pelaajana, joka voisi nousta aikanaan jopa seuralegendaksi. Hänen mielestään suomalainen ei siis aivan siellä vielä ole.

– Mielestäni Pukin pitäisi tehdä vielä enemmän maaleja Valioliigassa ja auttaa meitä säilymään. Silloin hän nousisi ehdottomasti suurten joukkoon, kertoi Trey

– Kovin paljon se ei enää vaadi. Se on varma, ettei häntä koskaan unohdeta.

Hänen mielestään säilyminen on todella tuskaisen työn takana. Trey ei jaksa olla tavoitteen suhteen kovin luottavainen, mutta hänen mielestään tunnelin päässä näkyy silti valoa.

– Uuden valmentajan alaisuudessa kaikki on mennyt paremmin. Kunhan meillä on aito mahdollisuus jokaisessa pelissä, kuten Dean Smithin aikana nyt on ollut, niin olen tyytyväinen.

Tiistaina kolmikko joutui pettymään ja Pukkikaan ei kasvattanut komeita maalilukemiaan seurassa.

Seuraava mahdollisuus odottaa kuitenkin jo kulman takana. Norwich kohtaa lauantaina West Hamin vieraskentällä. Kamppailu alkaa kello 17.00.

Joakim Nordström, Eetu Ikola