Nations Leaguen lohkoarvonta järjestettiin torstaina Sveitsin Nyonissa. A-liigassa Englannin kanssa samaan kivikovaan lohkoon arvottiin Italia, Saksa ja Unkari.

Kesällä päästään siis näkemään kilpailullisessa ottelussa kesän EM-finaalin uusinta. Päävalmentaja Gareth Southgate suhtautui arpaonneen varsin positiivisesti.

– Oikeastaan ensimmäinen ajatukseni oli, että upeita pelejä on tulossa, joita odottaa innolla, kertoi Southgate torstain lehdistötilaisuudessa.

– Nations League on formaattina rakennettu tällaisia pelejä varten. Kaikki ylempien korien joukkueet ovat erinomaisia ja se on vain hyvä asia, kun valmistaudumme MM-kisoihin.

Valmentajan mukaan Englannilla on viimeisen vuoden aikana ollut paljon kovia pelejä, mutta Southgaten mielestä juuri ne kamppailut auttavat joukkuetta kehittymään.

Englannin käskyttäjä huomauttaa esimerkiksi Saksan vaihtaneen valmentajaansa, joten hän uskoo joukkueen muuttaneen hivenen pelitapaansa.

Viime kesän Euroopan mestari ja samalla Englannille katkeraa kalkkia syöttänyt Italia ei lunastanut suoraa MM-kisapaikkaa karsinnoista.

– Italia on mielenkiintoista kohdata. On jännä nähdä, että kuinka heidän pelaamisensa on kehittynyt. Pitää huomioida, että Italialla on myös elintärkeät jatkokarsinnat maaliskuussa.

Myös Unkariin Southgate suhtautuu vakavuudella ja nostaa esille 1-1-tasapelin Wembleyllä. Hänen mielestään maalla on menestyksekäs jakso meneillään ja joukkue on noussut jo kahdesti peräkkäin Nations Leaguessa.

Lähde: England Football