Liverpoolin manageri Jürgen Klopp oli ymmärrettävästi hieman ärtynyt tasapeliin päättyneen Tottenham-ottelun jälkeen sunnuntaina.

Erotuomari Paul Tierney nousi juuri siihen asemaan, johon tässä tehtävässä ei pitäisi päätyä – pelin suurimmaksi puheenaiheeksi.

Ottelussa Liverpoolin maaleista toisen tehnyt, toisen syöttänyt puolustaja Andrew Robertson ajettiin punaisella kortilla ulos, skotin taklattua Emerson Royalia rajusti. Harvalla oli varaa kritisoida tätä päätöstä itsessään. Se ei kuitenkaan missään nimessä ollut linjassa muiden ottelun tuomioiden kanssa. Harry Kane olisi yleisen mielipiteen mukaan pitänyt ajaa kentältä jo ottelun avauspuolikkaalla.

– En tiedä hänen ongelmansa kanssani on, saksalainen sanoi Tierneystä.

Klopp itse sai varoituksen käytöksestään kentän laidalla ensimmäisen jakson aikana.

– Minä innostuin ottelusta hieman liikaa, ja hän antoi siitä varoituksen. Olisin mieluummin nähnyt hänen tekevän oikeita päätöksiä kentällä.

Molemmissa kenttäpäädyissä vaadittiin voimakkaasti myös rankkareita. Liverpoolin tilanteessa Diogo Jota työnnettiin nurin maalin edustalla.

– Hän (Tierney) sanoi minulle, että näki hänen (Jota) pysähtyneen tarkoituksella. Uskomatonta. Hänellä oli paras paikka kentällä tilanteessa, mutta hän ei tuominnut rangaistuspotkua.

Tasapeli ei sinänsä ollut Kloppin mielestä tässä tilanteessa katastrofi.

– Emme me ole niin tyhmiä että luulisimme ettei näin voi käydä. Nämä asiat (tuomiot) ovat kuitenkin kriittisiä. Meiltä puuttui koko keskikenttä ja maailman paras toppari. Menetimme kapteenimme vielä pelipäivänä, joten on epärealistista kuvitella meidän pelaavan maailman parasta jalkapalloa. Olisi kuitenkin kohtuullista, että peleissä olisi objektiiviset tuomarit, jotka näkevät tilanteet ja tuomitsevat ne.

Lähde: BBC