West Ham aloitti Valioliiga-kauden todella hyvin. Vielä marraskuun alkupuoliskolla David Moyesin luotsaama lontoolaisryhmä oli tiukasti kärkikahinoissa mukana.

Tuon jälkeenkin Hammers nappasi muun muassa Chelsean päänahan Lontoon Olympiastadionilla. Kokonaisuudessaan joulukuu on ollut silti hankala. Moni asiantuntija toki povasikin, että hurja tulostaso tulee tasoittumaan jossain vaiheessa.

Southamptonin kausi on ollut vähän erilainen. Seitsemästä ensimmäisestä ottelustaan Saints ei voittanut ainuttakaan. Ei joukkue ole mihinkään hirmuvetoon äitynyt muutenkaan, mutta 11 edellistä ottelustaan se on hävinnyt ainoastaan neljä.

Tapaninpäivänä West Ham hävisi Southamptonille kotonaan 2-3.

Moyes oli luonnollisesti pettynyt, koska hänen joukkueensa valahti jo eurosijojen ulkopuolelle.

– Emme olisi ansainneet häviötä tästä pelistä. Ei tämä silti meidän päivämme ollut. Alku oli todella heikkoa tekemistä, mutta paransimme pelin edetessä. Virheemme maksoivat tänään paljon, Moyes sanoi.

Southamptonin rangaistuspotkuun johtaneesta tilanteesta kokenut luotsi oli varsin närkästynyt.

– Vaikutti siltä, että rike tapahtui rangaistusalueen ulkopuolella, mutta en tiedä. Oikeastaan kukaan ei osaa sanoa VAR-tuomioista mitään nykyään.

– Kauden aikana tulee heikompia jaksoja. Meillä on nyt sellainen ja pitää päästä takaisin voittojen tielle. Olemme olleet varsin tasaisia jo 18 kuukautta putkeen, joten uskon vireen löytyvän taas.

Vieraiden manageri Ralph Hasenhüttl oli taas tyystin eri mieltä siitä, että oliko lopputulos ansaittu.

– Emme lakanneet tekemästä töitä. Vastustajalla on hyvä ryhmä, mutta ansaitsimme ehdottomasti voiton tästä, Hasenhüttl kertoi.

– Usein käy niin, että kotijoukkue saa yleisöstä lisää virtaa maalin jälkeen. Tänään kykenimme vastaamaan noihin hetkiin erittäin hyvin. He painoivat päälle, mutta me teimme maalit.

Itävaltalaisvalmentaja jakoi kehuja ennen kaikkea Saintsin puolustajille kamppailun jälkeen.

– Kokonaisuutena puolustuspelimme oli liki täydellistä ja avain voittoon. Muutamia virheitä tuli tänäänkin, lähinnä hätäisten ratkaisujen muodossa. Se johtuu pitkälti tilanteesta, jossa olemme olleet tällä kaudella.

West Ham putosi kuudenneksi ja Southampton nousi sijalle 14.