Teemu Pukin Norwich on hetkellisen piristymisen jälkeen ajautunut, jos mahdollista, entistä syvempään kuiluun.

Tiistaina joukkue kärsi viidennen peräkkäisen tappionsa. Joulukuun maalieroksi muodostui karmea 0-15.

Crystal Palace laittoi kotonaan Selhurst Parkilla Dean Smithin luotsaaman norfolkilaisseuran kuukauden tylysti pakettiin.

Kotijoukkueelle 3-0-voitto, jossa lisämaalit olivat lähempänä kuin Norwichin kavennusmaali.

Palacelta puuttui useita pelaajia, mutta vieraiden kokoonpano selittää osasyyn myös karmeaan nykytilaan.

Norwichilla ei materiaalin leveys riitä alkuunkaan, kun loukkaantumiset ja koronapandemia korjaavat satoaan.

Smith oli luonnollisesti apeana tiistain kamppailun jälkeen.

– Olen pettynyt varsinkin tapaan, jolla tänään päästimme maaleja. Olisi tästä voinut saada taistelun aikaiseksi, mutta ne avausjakson lopun kaksi takaiskua tappoivat tämän pelin, Smith totesi pettyneenä.

Avausmaali syntyi kotijoukkueen Will Hughesin mentyä nurin Norwichin boxissa. Seuranneen pilkun laittoi sisään Odsonne Edouard.

– Hughes kalasteli sen rankkarin. Itse tuomiosta en voi valittaa silti. Pikemmin jäi tunne, että olimme aivan liian passiivisia omalla puolustusalueellamme.

Norwichilta puuttui jo ennestään useita kokeneempia profiilipelaajia, kuten Tim Krul ja Grant Hanley. Crystal Palace -kamppailun alla tilanne muuttui synkästä sysimustaksi.

– Kolme kaveria putosi eilen ringistä. Max Aarons, Teemu Pukki ja Todd Cantwell. Nämä ovat vaikeita aikoja. Ei pelkästään meidän joukkueelle vaan kaikille.

– Meillä on nuori joukkue ja vastustajalla oli enemmän kokeneita pelaajia. Se näkyi kentällä. Kaksinkamppailuissa jäimme jalkoihin.

Smith valitteli, että vaihtoehtoja ei juuri ollut. Penkiltä Norwich ei pystynyt kaivamaan muutosta tekeviä palasia.

– Jos tämä on, mitä Valioliiga haluaa, niin olkoon sitten. Ei tässä tilanteessa pitäisi olla kahta peliä kolmen päivän sisään. Pelaajia kasaantuu loukkaantuneiden listalle vain entistä enemmän.

Smith kertoo kuitenkin teroittaneensa omalle joukkuelleen, että nykyisen kaltainen taso ei vain riitä. Valmentajan mukaan kelkan on käännyttävä todella nopeasti, jos Norwich haluaa edes muistuttaa Valioliiga-joukkuetta.