Tiistain viimeinen Valioliiga-kamppailu pelattiin King Power Stadiumilla. Kotijoukkue Leicester isännöi myöhäisottelussa Liverpoolia.

Tapaninpäivänä Ketut kärsi tylyn 3-6 tappion Manchester Cityn vieraana, vaikka nousikin vielä maalin päähän neljän maalin tappioasemasta.

Liverpool sen sijaan lepäsi Boxing Dayn, koska kamppailu Leedsiä vastaan peruttiin koronaviruksen takia.

Tiistaina Leicester järkytti Liverpoolia. Se teki mahdottomasta mahdollisen ja jätti vieraat nollille. Ketut voitti 1-0.

Kotijoukkue tuli aktiivisesti kamppailuun. Edelleen valmentaja Brendan Rodgersin miehistö oli alakertansa osalta erittäin siipirikkoinen, mutta ainakin Wilfred Ndidi ja Jamie Vardy olivat tervehtyneet avaukseen.

Rodgers valitteli jo kamppailun alla, että he joutuvat kohtaamaan kolmen päivän sisään ensin levänneen Cityn ja perään levänneen Liverpoolin. Kaikki tämä pahassa loukkaantumissumassa.

Kettujen peli-ilme oli jälleen silti erittäin hyvä ottelun alussa. Leicester ei todellakaan peruutellut. Se oli ongelmissa omassa päässään kenttää Liverpoolin korkean prässin kanssa, mutta lähti aggressiivisesti vastaiskuihin.

Liverpoolin toppari Joël Matip, joutui katkaisemaan yhden nopean hyökkäyksen keltaisen kortin arvoisesti jo neljännellä peliminuutilla.

Mitä pidemmälle ottelu eteni, sitä enemmän ote siirtyi vieraille. Reilun 14 minuutin pelin jälkeen Mohamed Salah eteni pallon kanssa boxissa. Ndidi yritti laittaa jalkansa pallon tielle, mutta kaatoi egyptiläisen.

Michael Oliver osoitti palloa pilkulle. Salah asettui itse pallon taakse, mutta tanskalaisvahti Kasper Schmeichel torjui laukauksen. Egyptiläinen pääsi itse jatkopalloon, mutta vaisuksi jäänyt pusku leijaili ylärimaan.

Leicester otti vastaan, mutta haki tuttuja ratkaisuja aina pallon saatuaan. Palloja nopeasti pystyyn keskeltä tai laidoilta.

Noin 27 minuutin kohdalla Jamie Vardy sai pallon pystyyn. Nopea englantilaiskärki kirmasi palloon, mutta 150 otteluaan Liverpoolin paidassa pelannut Virgil van Dijk ehti tilanteeseen.

Schmeichel nollasi Salahin vielä avausjaksolla toistamiseen. Kettujen puolustus sekoili boxissaan ja egyptiläiselle putosi pallo kuin tarjottimella. Nopea vasemman jalan kuti, mutta tanskalaisvahti oli hereillä jälleen.

Tiistai ei ollut Mohamed Salahin päivä. Getty Images.

Hetki tästä ja Vardy pääsi jälleen kiusaamaan vieraiden puolustusta. 34-vuotias kärki paineli pallo jalassaan kohden Alissonin maalia. Tällä kertaa Matip ehti väliin ja pallo ainoastaan kulmalipulle.

Jakson lopulla intensiteettitaso kohosi aivan uusiin sfääreihin. Kotijoukkueen itseluottamus alkoi paranemaan. Peli aaltoili pästä päähän, mutta kummankin joukkueen puolustus pelasi fyysisesti ja selvitti orastavat uhkatilanteet.

Vardy aiheutti toistuvia ongelmia vieraille, Salah teki temppujaan toisessa päässä. Kumpikin jäi ensimmäisellä puoliajalla silti nuolemaan näppejään.

Liverpool otti uudestaan varsin selvän kuskin paikan nelivitosen lopulla, mutta ei kyennyt tekemään johtomaalia. Osasyy oli Leicesterin hyvä taistelu, mutta vieraiden viimeistely-yrityksissä paistoi myös huolellisuuden puute.

Toisella jaksolla pelin kuva jatkui pitkälti samanlaisena. Liverpool painoi ensimmäisen kymmenen minuuttia päälle, mutta yritykset jäivät puolittaisiksi. Samalla vieraat joutuivat edelleen olemaan tarkkana Leicesterin vastaiskujen kanssa.

Sadio Mané sai kuitenkin mahtavan tilanteen viedä Liverpool vihdoin edelle. Senegalilaisen sijoitus meni kuitenkin yli Schmeichelin vartioiman maalin.

Valmentaja Jürgen Klopp elehti kentän laidalla siihen malliin, että toivoi omiltaan malttia. Leicester lähti hanakasti aina pystyyn, kun pallon sai.

Saksalainen tiesi mitä pelätä. Hetki ennen tunnin täyttymistä Ademola Lookman riisti pallon ensin keskialueella, käynnisti vastaiskun ja juoksi itse lopulta päättämään sitä.

Loistava laukaus etukulmasta sisään ja King Power räjähti.

24-vuotias englantilainen tuli kentälle vain hetkeä aiemmin. Kuti oli tarkka, mutta kyllä Alisson varmasti haluaisi tilanteen pelata uudestaan, jos se olisi mahdollista.

Lookman osui myös edellisessä kamppailussa Cityn vieraana.

Leicester sai maalista lisää virtaa ja eteni varsinkin Lookmanin kautta rohkeasti. Liverpoolin otteissa sen sijaan alkoi näkymään jo kiireen merkkejä.

Harmaat haituvat Rodgersin ohimoilla lisääntyivät jälleen noin 70 minuutin kohdalla. James Maddison istahti nurmelle ja joukkueen kenties suurin tähti joutui jättämään kentän.

Leicester-valmentaja ei voi muuta kuin toivoa, että taiturin vamma ei ole paha. Sairastuvalla on ruuhkaa jo valmiiksi.

Maali tuntui lamaannuttavan myös Liverpoolin pelin. Se ei yht´äkkiä saanut luotua tilanteita juuri ollenkaan.

Kettujen sairaskertomus sai jo tragikoomisia piirteitä vain pari minuuttia Maddisonin vaihdon jälkeen.

Vardy toipui reisivammastaa edes jonkinlaiseen pelikuntoon tiistaiksi. Englantilainen lähti juoksemaan pystyyn ja reisi näytti pamahtavan. Tuskaisen näköinen Vardy palasi kuitenkin kentälle, koska Leicester oli kaikki vaihtonsa jo käyttänyt.

Nähtäväksi jää, että millaista tuhoa tuon reiden kanssa pelaaminen lopulta aiheuttaa.

Vardy taisteli pelin loukkaantuneena loppuun. Getty Images.

Liverpool painoi täydellä kaasulla päälle, mutta kotijoukkue taisteli mahtavasti.

Viisi minuutti ennen täyttä aikaa van Dijk pääsi yrittämään boxista, mutta huippukamppailua pelannut Schmeichel otti senkin.

Leicester päätti vuotensa upeaan esitykseen fanaattisen kotiyleisönsä edessä. Vardy taisteli ottelun loppuun liki yhdellä jalalla.

Liverpoolille shokkitappio antoi karvaan lopun vuodelle 2021. Manchester City kasvatti johtoaan Valioliigan kärjessä.