Manchester Unitedin pitkäaikainen ykkösmaalivahti David de Gea, 31, on palannut takaisin huipputasolle.

Espanjalainen on pelastanut Unitedin torjunnoillaan useammassa ottelussa tällä kaudella. Kun de Gealle aiemmin osui haparoiva jakso, moni kannattaja oli jo valmis luopumaan hänestä ja nostamaan ykköseksi Dean Hendersonin.

Nyt nuo vaatimukset ovat vaienneet tyystin. De Gea on ollut yksi Unitedin parhaista pelaajista tällä kaudella, vaikka takaiskumaaleja onkin tullut paljon.

De Gean yksi vakuuttavimmista esityksistä oli tässä kuussa pelattu vieraspeli Norwichia vastaan. Mies venyi huippupelastuksiin, ja yksi ”uhreista” oli suomalaistykki Teemu Pukki.

Pukki hakeutui laukaisupaikkaan ja pyssytti pallon vasemmalla jalallaan kohti ylänurkkaa. Maali jäi kuitenkin syntymättä, sillä de Gea sai jollakin ilveellä vielä näppinsä väliin. United voitti ottelun 1–0-lukemin.

– Mielestäni Pukin laukauksen torjunta oli todennäköisesti vaikein. Nopea käännös, laukaus vasemmalla jalalla, ja pysäytin sen sormillani, de Gea kertasi aiemmin tässä kuussa Unitedin verkkosivuilla.

– Se oli erittäin vaikea torjunta. Sanon aina samaa, olen siellä auttamassa joukkuetta.

De Gea on edustanut Unitedia vuodesta 2011 lähtien ja voittanut yhden liigamestaruuden. Seuran vuoden pelaajaksi hänet on valittu ennätykselliset neljä kertaa.