Arsenalissa ovet tulevat käymään tiuhaan ensi kesänä, kenties jo tammikuun siirtoikkunan aikana.

Suurimmat muutokset ovat tapahtumassa hyökkäyskalustossa. Seurasta poistuvat hyvin todennäköisesti viimeistään ensi kesänä Pierre-Emerick Aubameyang sekä Alexandre Lacazette. Myöskään vähäiselle vastuulle jäänyt Eddie Nketiah ei ole tyytyväinen tilanteeseensa.

Arsenalin ex-kippari Aubameyangin, 32, lähtö tapahtunee jo tammikuussa. Gabonilaishyökkääjä on joutunut koirankoppiin, josta ainoa ulospääsy vaikuttaa olevan seurasiirto. Aubameyang nauttii Arsenalissa jättimäistä palkkaa, joka voi koitua siirron kohtaloksi. Asia riippuu pitkälti siitä, kiinnostaa hyökkääjää enemmän peliaika vai raha.

Lacazetten, 30, sopimus puolestaan päättyy ensi kesänä. Jatkosopimusta ei ole syntymässä, mutta ranskalaishyökkääjä pelaa mitä todennäköisimmin nykyisen sopimuksensa loppuun asti. Siirto uuteen seuraan on edessä kuluvan kauden jälkeen, mutta tuolloin Arsenal ei hänestä enää siirtokorvausta saa.

Alexandre Lacazette on tehnyt kuluvan valioliigakauden aikana kolme maalia. Hän on toiminut Arsenalin kapteenina Aubameyangin menetettyä nauhansa. Kuva: Getty Images

Nketiah, 22, on pelannut kuluvan kauden aikana Valioliigassa kolmessa ottelussa, yhteensä 41 minuuttia. Liigacupissa avauspaikka on toki irronnut kolmesti, mutta englantilaishyökkääjä ei taatusti ole tyytyväinen saamaansa vastuuseen. Mikel Arteta on julkisesti luvannut hyökkääjälupaukselle loppukautta kohden enemmän peliaikaa, mutta onko edessä silti lainapesti loppukauden ajaksi?

Mutta ketä tilalle, jos ja kun ainakin yksi, kenties useampi näistä edellä mainituista poistuu?

The Athleticin mukaan Tykkimiesten kiikarissa on ainakin kaksi huippulupaavaa hyökkääjää: Alexander Isak sekä Jonathan David.

Ruotsin maajoukkuehyökkääjä Isak, 22, pelaa kolmatta kauttaan Real Sociedadissa. Huippulupaus on mättänyt La Ligassa 30 maalia 86 otteluun. Vikkeläkinttuinen ja taitava hyökkääjä löytyy myös useamman muun Euroopan huippuseuran hankintalistalta.

[readmore from=Siirtouutiset]

Kanadalaishyökkääjä David, 21, siirtyi Eurooppaan vuonna 2018 ja on tehnyt hurjaa jälkeä sekä belgialaisseura Gentissä että ranskalaisseura Lillessä.

Neljättä kauttaan Euroopassa pelaava David latoi Belgian Jupiler Leaguessa kahden kauden aikana 30 maalia 60 otteluun. Siirto astetta kovempaan sarjaan, Ranskan Ligue 1:een, ei ole hidastanut maalitehtailua. Debyyttikaudella syntyi 13 osumaa 37 sarjaotteluun ja kausi päättyi Ranskan mestaruuteen. Kuluvan kauden aikana hyökkääjä on tehnyt jo 12 maalia ja hän johtaa Ligue 1:n maalipörssiä. Takana ovat muun muassa sellaisia nimiä kuin Kylian Mbappé (9), Neymar (3) ja Lionel Messi (1).

Transfermarktin mukaan Isakin markkina-arvo on 40, Davidin 50 miljoonaa euroa. Heidän siirtosummansa tulevat kuitenkin hyvin todennäköisesti olemaan vieläkin suurempia, koska kumpaakin hyökkääjää tavoittelee monet seurat ympäri Euroopan.