Stamford Bridgellä asettuivat sunnuntai-iltana vastakkain Manchester Cityn etumatkaa kaventamaan pyrkineet Chelsea ja Liverpool. Kummankaan kokoonpanot eivät olleet aivan tavallisimpia – eikä lopputulos 2-2 varsinaisesti kumpaakaan hyödytä.

Maalivahdeista vieraiden veräjälle Alissonin poissaollessa asettunut Caoimhin Kelleher ei ollut se, joka joutui antautumaan ensiksi. Yhdeksännellä peliminuutilla Sadio Mané hyödynsi Trevoh Chalobahin rähmäyksen tämän omalla maalilla, ja muutti tilanteeksi 0-1.

Mané oli ottelun alussa melkoisen isossa roolissa, selvittyään jo ensimmäisellä peliminuutilla keltaisella kortilla tilanteesta, jossa rusikoi kädellään Cesar Azpilicuetan kasvoja.

Chelsea käynnisti tappiolle jäätyään massiivisen vyörytyksen vieraitten päätyyn, onnistumatta kuitenkaan luomaan riittävää vaaraa maalin edustalle.

26. minuutilla tilanne kirjattiin jo lukemin 0-2. Mohamed Salah sai pallon oikealla, huijasi Marcos Alonson ulos tilanteesta huvittavan helpo oloisesti, ja ohitti Mendyn etukulmasta.

Isännät olivat pelistä valtaosan täysin pihalla, ja ensimmäistä maalia kohti suuntautunutta laukausta saatiin odottaa aivan jakson lopulle. Mateo Kovacic sai kuitenkin vapaapotkun paluupallon jalkaansa tavalla, josta jalkapalloilijat näkevät unia. Kroatialainen pääsi pamauttamaan vastapallon kierteellä tolpan kautta yläkulmaan.

Täysin ottelun alun tapahtumien vastaisesti tauolle mentiin tasatilanteessa. N’Golo Kanté vapautti Christian Pulisicin keskeltä, ja tämä napsautti pallon ohi vastaan tulleen Kelleherin; 2-2.

Ei ratkaisua

Toisen jakson alkuminuuteilla aktiivisempi joukkue hyökkäsymielessä oli Chelsea. Liverpool iski yksittäisissä tilanteissa nopeasti, mutta avustavien liput tuntuivat nousevan paitsion merkiksi lähes joka kerralla.

Juuri ennen tunnin täyttymistä kaksikko Mané-Salah näytti lähes parastaan hyökkäyksessä, jonka täydellisen onnistumisen esti vain Edouard Mendy maalillaan. Manén veto suuntautui upeiden edestakaisten syöttöjen jälkeen hieman liian keskelle.

Kelleher nappasi puolestaan kovan reaktiotorjunnan, kun Pulisic pääsi ohjaamaan keskityksen aivan maalin edestä.

Liverpoolin päävalmentajan tointa Jürgen Kloppin koronasairauslomalla hoitanut Pepijn Lijnders näki aiheen tuplavaihtoon, kun varsinaista peliaikaa oli jäljellä reilu parikymmenminuuttinen. Sisään Alex Oxlade-Chamberlain ja Naby Keïta, ulos Diogo Jota ja James Milner. Myös isännät vaihtoivat, kenties hieman yllättävämmällä tavalla. Kolhun saanut Chalobah ulos, sisään Jorginho.

Callum Hudson-Odoi tuli sisään 78. minuutilla, tehottomasti pelissä häärineen Kai Havertzin tilalle. Vaihto tehtiin tilanteessa, jossa saksalainen ehti ensin huitaista kyynärpäällään Ibrahima Konatéa kasvoihin. Tilanne ei juuri eronnut ottelun alun vastaavasta, jossa Mané katseli keltaista – tällä kertaa Anthony Taylor ei korttiin aihetta nähnyt. Pian joka toisesta tapahtumasta kentällä vaadittiin erilaisia rangaistuksia. Seuraavan varoituksen sai juuri Konaté, töytäistyään Hudson-Odoin selästä kumoon.

Vaihdot tuntuivat toimineen kotijoukkueen eduksi; sinisten paine kentällä tuntui edelleen vahvemmalta.

Varsinaisen peliajan viimeiselle minuutille tultaessa ottelun avausmaalin tehny Mané jätti kentän, tilalle Curtis Jones. Maaleja ei enää nähty. Chelsea jatkaa sarjaa kakkospaikalla, Liverpool kolmosena – eroa Man Cityyn 10 ja 11 pistettä.