Valioliigaseura Southamptonin osakekannasta 80 prosenttia on myyty 100 miljoonan punnan kaupassa Lontoossa majaa pitävälle, urheiluun ja viihteeseen keskittyvälle Sport Republic -sijoitusyhtiölle. Osuudestaan luopui seuran entinen pääomistaja, kiinalainen Gao Jisheng.

Yhtiön pääsijoittajana toimii serbialainen Dragan Šolak.

– Southamptonissa on todella paljon niitä ominaisuuksia, joita olemme etsineet. Seurasta tulee kulmakivi sille organisaatiolle, jota olemme rakentamassa, Šolak sanoi.

Sky Sports News

@SkySportsNews
Southampton have confirmed a Serbian-born cable television tycoon has completed a £100m takeover of the club.

Saints esittelee sivustollaan Sport Republicin avaintekijöitä. Šolakin lisäksi heitä ovat tanskalaiset Henrik Kraft, sekä muualtakin jalkapallomaailmasta tuttu Rasmus Ankersen.

Ankersen nimitettiin Brentfordin urheilutoimenjohtajaksi vuonna 2015, projektiin joka johti lopulta nousuun Valioliigaan. Samaan aikaan hän toimi myös tanskalaisen FC Midtjyllandin johdossa. Hän toimii myös puhujana, ja on julkaissut tukun kaupallisesti menestyneitä – ja menestymiseen keskittyviä kirjoja, kuten The Gold Mine Effect ja Hunger In Paradise.