Chelsean Valioliiga-joukkueelle napsahti kaksi voittoa maanantaina FIFA:n The Best -gaalassa, jossa kansainvälinen jalkapalloliitto palkitsi viime vuoden parhaita pelaajia, valmentajia ja hetkiä.

Lontoolaisryhmän päävalmentaja Thomas Tuchel valittiin vuoden valmentajaksi ja Édouard Mendy vuoden maalivahdiksi miesten kategorioissa.

Saksalainen Tuchel, 48, hyppäsi Chelsean puikkoihin tammikuussa 2021 ja johdatti heti ensimmäisellä kaudenpuolikkaallaan lontoolaiset Mestarien liigan voittoon.

– Nautin tästä matkasta ja tässä seurassa olemisesta. Tällä hetkellä me sovimme toisillemme, sanoi Tuchel kiitospuheessaan.

– Olen kiitollinen siitä, että minulla on tällainen tuki ympärilläni ja että minun on hyvä olla näin kilpailukykyisessä seurassa.

Mendy, 29, on parhaillaan Senegalin mukana Afrikan mestaruusturnauksessa.

Chelsea ja Valioliiga olivat vahvasti näkyvillä myös FIFA:n tähdistökentällisessä. Joukkueeseen mahtuivat Englannin pääsarjasta Chelsean N’Golo Kanté ja Jorginho, Manchester Cityn Rúben Dias ja Kevin de Bruyne sekä Manchester Unitedin Cristiano Ronaldo.

Ronaldo huomioitiin myös omalla tunnustuksella gaalassa, koska hän nousi kaikkien aikojen maalintekijäksi miesten maaotteluissa.

Liverpoolin Mohamed Salah oli ehdolla vuoden miespelaajaksi, mutta kyseinen palkinto meni Bayern Münchenin Robert Lewandowskille.

Chelsea FC

@ChelseaFC
The boss. 🤩

Thomas Tuchel has been named #TheBest FIFA Men’s Coach! 🥇

Chelsea FC

@ChelseaFC
The best in the world! ⭐

Edouard Mendy is #TheBest FIFA Men's Goalkeeper! 👏