Sunderlandista parhaiten muistettava kärkimies Kevin Phillips on ottanut vastaan uransa ensimmäisen päävalmentajapestin. Phillips on palkattu alasarjaseura South Shields FC:n uudeksi valmentajaksi. South Shields pelaa Northern Premier Leaguessa, joka on Englannin seitsemänneksi korkein sarjataso.

48-vuotias Phillips on toiminut aiemmin apuvalmentajana Leicesterissä, Derbyssä ja Stokessa, mutta päävalmentajapesti on hänen uransa ensimmäinen. Hän aloittaa työnsä tiistaina, ensimmäisen ottelun ollessa lauantainen vieraspeli Warrington Townia vastaan.

– Olen erittäin iloinen, että sain tilaisuuden valmentaa South Shieldsiä. Tämä on ensimmäinen kokemukseni päävalmentajana, joten olen todella, todella innoissani.

[readmore from=Kevin-Phillips]

Southamptonin kasvatti Phillips pelasi kaikkiaan kymmenellä kaudella Valioliigaa, joista puolet vierähti Sunderlandissa. Paras kausi oli heti ensimmäinen 1999-2000, kun hän mätti 36 ottelussa 30 maalia, ja valloitti Valioliigan maalikuninkuuden. Kymmenen maalin rajan Phillips rikkoi kaikkiaan viidellä valioliigakaudella.

Sunderlandin lisäksi Phillips pelasi Valioliigaa Southamptonissa, Aston Villassa, Birminghamissa ja Crystal Palacessa. Englannin A-maajoukkueessa Phillips pelasi kahdeksan ottelua ilman tehtyjä maaleja.

Lähde: Sky Sports