Arsenalin entinen pelaaja Emmanuel Adebayor sanoo, että hyökkääjä Pierre-Emerick Aubameyangin kohtelussa ei ole mitään uutta.

Aubameyang, 32, on viimeksi pelannut Arsenalin paidassa 6. joulukuuta, kun hän tuli lyhyesti vaihdosta kentälle Evertonia vastaan. Kyseisen ottelun jälkeen Arsenal otti joukkueen kapteeninnauhan häneltä pois ja perusteli päätöstä gabonilaiskärjen ”viimeisimmällä kurinpidollisella rikkomuksella”.

Athleticin mukaan rikkomuksella viitattiin Aubameyangin ulkomaan reissuun, jolta hän palasi sovittua myöhemmin. Hän sai Arsenalilta luvan matkustaa Ranskaan tapaamaan äitiään sillä ehdolla, että hän palaa Englantiin tiettyyn päivään mennessä. Gabonilaishyökkääjä palasi kuitenkin Lontooseen vasta seuraavana aamuna.

Kyseessä oli toinen kerta viime vuonna, kun Aubameyang pudotettiin kokoonpanosta myöhästelyn takia.

Arsenalissa vuosina 2006-2009 pelannut Adebayor, 37, sanoi Sky Sportsin haastattelussa, että lontoolaisseurassa ei anneta virheitä anteeksi.

– Tiedän, että hän käy läpi paljon, koska sellainen paikka Arsenal on, kommentoi togolaiskärki.

– He eivät koskaan osanneet antaa anteeksi, joten tiedän, että hän käy läpi paljon. Hän on fantastinen pelaaja, toivon hänelle kaikkea hyvää. Olen jo lähettänyt hänelle viestin.

Adebayorilta kysyttiin, uskooko hän Aubameyangin palaavan vielä Arsenalin kokoonpanoon.

– En usko. Tiedän sen, koska minulle kävi samoin.

– Ei ihan samalla tavalla, mutta olisin yllättnyt, jos Arsenal antaisi hänen palata. Mutta hän on mahtava pelaaja, joten katsotaan, miten tässä käy.