Manchester Unitedin tähtihyökkääjä Cristiano Ronaldo ei ollut tyytyväinen, kun hänet nostettiin toissa vuonna Transfermarkt-sivuston tähdistökentälliseen.

Transfermarkt on maailmanlaajuisesti tunnettu jalkapallosivusto, jossa on kattavasti tietoa niin isoista kuin pienistä sarjoista sekä niiden joukkueista ja pelaajista. Sivusto tunnetaan myös siitä, että se arvioi eri muuttujien avulla pelaajien markkina-arvoja. Summaan saattavat vaikuttaa pelaajan tason ja saavutusten lisäksi hänen ikänsä ja kuinka paljon hänellä on sopimusta jäljellä.

Toissa vuonna Transfermarkt kokosi tähdistöjoukkueen jalkapalloagentti Jorge Mendesin asiakkaista, joista Ronaldo, 36, on ylivoimaisesti tunnetuin. Tuolloin sivusto arvioi portugalilaistähden senhetkiseksi markkina-arvoksi 75 miljoonaa euroa, mistä Ronaldo ei pitänyt lainkaan.

Pian tähdistönsä julkaistuaan Transfermarkt kommentoi Instagram-tilillään, että se ei voi merkata Ronaldoa julkaisuunsa, koska ”hän esti meidät nähtyään markkina-arvonsa”.

Kommentti on ilmeisesti sittemmin poistettu, mutta kuva on yhä näkyvillä Transfermarktin tilillä, ja Ronaldo on tähdistön ainoa pelaaja, jota siihen ei ole merkattu.

Athleticin haastattelussa Transfermarktin koordinaattori Christian Schwarz kertoi, mitä sivuston ja portugalilaistähden välillä tuolloin tapahtui.

– Mielestäni ikä on nykyään yksi tärkeimmistä tekijöistä [pelaajan markkina-arvoa arvioidessa], ja Cristiano Ronaldo on vanha. Niin on tietysti Lionel Messikin, ja heidän arvonsa laskee pelkästään heidän ikänsä takia. Vaikka he olisivat ihan yhtä hyviä kuin kolme vuotta sitten, he ovat kolme vuotta vanhempia, kommentoi Schwarz.

– Hän (Ronaldo) lähetti ensin viestin somepuoltamme hoitaville tyypeille, jatkoi Schwarz.

– He vastasivat hänelle, selittivät miksi [hänen markkina-arvonsa oli 75 miljoonaa euroa] ja sanoivat, että ”Olet omassa ikäryhmässäsi selkeä ykkönen”.

– Muistaakseni siinä oli 30-50 miljoonan punnan ero seuraavaan pelaajaan. Sitten hän lähetti joitain hymiöitä ja esti meidät.

Tällä hetkellä Transfermarkt on arvioinut Ronaldon markkina-arvoksi 35 miljoonaa euroa. Hän täyttää ensi kuussa 37 vuotta ja hänellä on puolitoista vuotta sopimusta jäljellä Manchester Unitedissa.