Evertonin manageriehdokas Vítor Pereira myöntää yllättyneensä siitä, että osa seuran kannattajista vastustaa vahvasti hänen palkkaamistaan.

Portugalilaisluotsi on lehtitietojen mukaan Evertonin ykkösvaihtoehto joukkueen uudeksi manageriksi Rafael Benítezin saatua potkut, mutta myös Frank Lampard on ehdolla tehtävään.

Pereira, 53, on voittanut pokaaleja Portugalissa, Kreikassa ja Kiinassa, mutta osa Toffeesin faneista ei haluaisi häntä Goodison Parkille. Stadionin ulkopuolelle ilmestyi viime päivinä graffiti, jossa luki: ”Pereira ulos, Lampard sisään”.

Sky Sportsin haastattelussa Pereiralta kysyttiin, loukkasiko kyseinen viesti häntä.

– Tietysti. Tämä on ensimmäinen kerta urallani, kun olen nähnyt jotain tällaista. Minusta ei ole ikinä sanottu mitään tällaista. Ansioluetteloni puhuu puolestani.

– Tällainen ilmapiiri seurassa nyt on, koska se ei ole hyvässä asemassa. Kannattajilla on intohimoa, ja minusta se intohimo on tämän seuran voima. Muistan hyvin, että kun katselin Evertonin pelejä muutama vuosi sitten, kannattajat voittivat välillä pelejä.

– Intohimo voi kääntyä jalkapallossa positiiviselle tai negatiiviselle puolelle. Tällä hetkellä managerin pitäisi tuoda positiivista intohimoa kannattajille. En näe tätä (graffitia) henkilökohtaisena hyökkäyksenä.

Pereira kehotti vastahakoisia Evertonin kannattajia tutustumaan hänen uraansa tarkemmin.

– He eivät tunne minua kovin hyvin. He eivät tunne työtäni tai minua ihmisenä. He eivät tunne ansioluetteloani.

– Olen työskennellyt monissa maissa, monissa seuroissa ja monilla eri tasoilla. Olemme voittaneet lukuisia pokaaleja. Tuntematonta ihmistä ei voi tuomita.