Newcastle oli siirtomarkkinoilla odotetun aktiivinen. Seura teki kaiken kaikkiaan viisi pelaajahankintaa, joista se maksoi yhteensä 102,1 miljoonaa euroa.

Reilu 100 miljoonaa euroa on halpa hinta Valioliiga-paikasta. Etenkin, kun sillä luotiin hyvät pohjat myös lähitulevaisuutta ajatellen.

Kyllä, uskallan jo tässä kohtaa julistaa Newcastlen pelaavan Valioliigassa myös kaudella 2022-23. Kiitos siitä kuuluu manageri Eddie Howelle, joka teki vain ja ainoastaan fiksuja hankintoja.

Newcastleen ei saapunut Lionel Messiä, ei Kylian Mbappéa, eikä muitakaan supertähtiä. Sen sijaan joukkue vahvistui pelaajilla, joilla on rutkasti kokemusta Valioliigasta – lukuun ottamatta Bruno Guimarãesia.

Guimarãesin lisäksi Newcastleen saapuivat Kieran Trippier, Dan Burn, Matt Targett ja Chris Wood. Nelikolla on yhteensä lähes 500 ottelun (473) kokemus Valioliigasta – sen tärkeyttä ei voi liikaa korostaa.

LUE MYÖS: Tammikuun siirtoikkuna: Newcastle törsäsi odotetusti eniten, Man City nettosi kymmeniä miljoonia

Newcastlen hankinnoista näkee myös sen, että Howe tiedosti hyvin joukkueen heikoimman osa-alueen.

Newcastle on päästänyt kauden 21 valioliigaottelussa peräti 43 maalia, ainoastaan Norwich (45) on joutunut kaivamaan palloa useammin maalistaan. Ei siis ihme, että neljä viidestä hankinnasta kohdistui nimenomaan puolustuspäähän.

Yhtäkään hankintaa ei myöskään tehty pelkästään ostamisen ilosta. Kaikilla uusilla pelaajilla on merkittävä rooli joukkueessa.

Laitapuolustajat Trippier ja Targett vahvistavat huimasti Newcastlen puolustus- ja hyökkäyspelaamista, ja ovat pomminvarmoja avauksen pelaajia. Yli kaksimetrinen Burn tuo joukkueeseen lisää pääpelivoimaa ja samalla hänen läsnäolonsa luo kovan kilpailutilanteen topparipaikoille. Sveitsin maajoukkuepuolustaja Fabian Schär saattaa jatkossa löytää itsensä vaihtopenkin puolelta.

Guimarães loisti alkukauden Ranskan Ligue 1:ssa ja oli tilastojen valossa yksi sarjan parhaista keskikenttäpelaajista. Newcastle-kannattajien ei tarvitse jatkossa haroa hiuksiaan Jonjo Shelveyn seikkailujen parissa, kun Brasilian maajoukkuemies vie hänen pelipaikkansa.

Artikkeli jatkuu upotuksen jälkeen.

Wood lienee hankinnoista ainut, jolla ei ole kausikorttia avaukseen. Loistavana pääpelaajana tunnettu uusiseelantilaiskärki joutuu kilpailemaan peliajasta yhdessä Callum Wilsonin kanssa, joka on Howen ensisijainen valinta ysipaikalle. Kolossimainen Wood on tehnyt vähintään kymmenen maalia jo neljänä peräkkäisenä valioliigakautena, ja se kertoo paljon Newcastlen tämän hetken tilanteesta. Harvalla seuralla on varaa penkittää takuuvarmaa kymmenen valioliigamaalin miestä.

Tammikuun hankintojen myötä Newcastlen joukkueessa on nyt laajuutta ja laadukkuutta. Vaikka joukkue on tällä hetkellä viimeisellä putoajan paikalla, karisti Harakat putoamispeikon niskastaan onnistuneen siirtoikkunan ansiosta.

Newcastlen täytyisi sukeltaa todella pahasti loppukauden aikana, jotta se jäisi Burnleyn, Watfordin ja Norwichin taakse sarjataulukossa. Ja siihen en usko hetkeäkään.

William Hill

@WilliamHill
🆕 Bruno Guimarães (£33m)
🆕 Chris Wood (£25m)
🆕 Dan Burn (£12.5m)
🆕 Kieran Trippier (£12m)
🆕 Matt Targett (loan)

Newcastle United spent more money than any other Premier League club in January. 💷

Will they stay up? 🔺🔻

Mikäli upotus ei näy, voit katsoa sen täältä.