Southamptonin manageri Ralph Hasenhüttl lopettaa valmennusuransa, kun hänen nykyinen sopimuksensa päättyy.

Hasenhüttl, 54, on luotsannut Southamptonia joulukuusta 2018 lähtien. Kesällä 2020 hän solmi seuran kanssa vuoteen 2024 asti ulottuvan jatkosopimuksen, jonka jälkeen hän aikoo jäädä eläkkeelle. Itävaltalaisluotsi kertoi päätöksestään saksalaislehti Kickerin haastattelussa.

– Suunnitelmani on lopettaa valmennusurani vuonna 2024. Olen kertonut asiasta myös seuran uusille omistajille [Sport Republic], Hasenhüttl sanoi.

– Haluan saada Southamptonin erittäin terveelle pohjalle vuoteen 2024 mennessä, mutta sitten se on siinä.

Hasenhüttlin päätös on todella yllättävä, koska ikää hänellä ei ole vielä nimeksikään. Mutta miksi hän lopettaa näinkin ”nuorena”?

– Saavutin suuren tavoitteeni ja pääsin valmentajaksi Valioliigaan. Mahdollisuus valmentaa jalkapallon kotimaassa ehkä maailman parhaassa liigassa on etuoikeus, jonka tiedostan joka päivä. En voi kuvitella, että sen jälkeen haluaisin tehdä mitään muuta valmennustyötä, Hasenhüttl perustelee yllätyspäätöstään.

Olen sopimukseni päättyessä 57-vuotias. Haluaisin kokea muita asioita enkä istua penkillä kuten Roy Hodgson 74-vuotiaana. En todellakaan halua tehdä sitä.