Englannin Mestaruussarjassa pelataan maanantaina yksi ottelu. Kello 22 Suomen aikaa alkavassa väännössä ei nähdä tähititieteellisiä maalilukuja Fulhamissa takovaa Aleksandar Mitrovicia, tai Hulliin lainattua suomalaiskärki Marcus Forssia, mutta isoista – todella isoista – asioista siinä pelataan.

Ottelun isäntänä toimiva West Brom on tuttu Valioliigasta viimeksi meneillään olevaa edeltävältä kaudelta. Vierasjoukkue Blackburn ei ole kirkkaimmissa parrasvaloissa aivan yhtä tuttu viime vuosilta, mutta historiaa sillä riittää. Roversilla on nimissään Valioliigan voitto keväältä 1995, ja historiaa vaikka muille jakaa – tämän voi tarkastaa vaikkapa vuonna 2020 ilmestyneestä TV-sarja The English Gamesta.

Blackburn on Mestaruussarjassa tällä hetkellä kolmantena, Fulhamin ja Bournemouthin perässä – ainakin jälkimmäiseen nähtynä jopa iskuetäisyydellä.

West Brom puolestaan ei ole aivan Hawthornsilla toivotuilla sijoilla. Albionin sija ennen illan ottelua on yhdeksäs. Kun kaksi joukkuetta nousee suoraan Valioliigaan, ja sijoille 3.-6. sijoittuneet ratkovat kolmannen nousijan playoffissa, alkaa WBA:lla olla hoppua pisteiden haalimiseen. Toki kautta on vielä jäljellä runsaasti, eikä eroa kuudenteen tilaan vielä ole neljää pistettä enempää.

– Valioliiganousu on edelleen tavoitteemme tälle kaudelle, ja olemme varmoja, että palkatessamme Steve Brucen olemme antaneet itsellemme kaikki mahdollisuudet saavuttaa tämä tavoite, WBA:n toimitusjohtaja Ron Gourlay sanoi helmikuun alussa, uuden managerinimityksen yhteydessä.