Arsenalin toimitusjohtaja Vinai Venkatesham kertoi joukkueen kannattajatapaamisessa, että seura ei hankkinut tammikussa ketään, koska yhdessäkään vaihtoehdossa ei ollut heidän kannaltaan järkeä.

Tykkimiehet luopui talven siirtoikkunassa Pablo Marísta, Sead Kolašinacista, Calum Chambersista, Ainsley Maitland-Nilesista, Folarin Balogunista ja entisestä kapteenistaan Pierre-Emerick Aubameyangista. Ainoa hankittu pelaaja oli toppari Auston Trusty, mutta hän pelaa vielä ensi kesään asti lainalla Colorado Rapidsissa.

Osa lähteneistä pelaajista saattaa palata lainapestiensä jälkeen takaisin Arsenaliin, mutta tammikuun siirtoikkuna jätti ison aukon varsinkin Arsenalin hyökkäyspäähän. Aubameyangin ja Balogunin lähtöjen myötä Arsenalin ainoat varsinaiset keskushyökkääjät ovat Alexandre Lacazette ja Eddie Nketiah, joiden sopimukset päättyvät tämän kauden jälkeen.

Tanskan virallisen Arsenal-kannattajayhdistyksen varapuheenjohtaja Peter Høst osallistui fanitapaamiseen ja kertoi sosiaalisessa mediassa, mitä Venkatesham kertoi seuran tilanteesta ja tulevaisuuden näkymistä.

– Kaikki [kesällä saapuneet] uudet hankinnat ovat sopeutuneet tänne todella hyvin. FA Cupista putoaminen niin aikaisessa vaiheessa oli iso pettymys. Liigacupissa meillä meni paljon paremmin, mutta oli silti turhauttavaa pudota siitä pois, kommentoi Venkatesham Høstin mukaan.

– En ole tammikuun siirtoikkunan iso fani. Keskityimme katsomaan, voisimmeko aikaistaa jotakin niistä asioista, joita haluamme tehdä ensi kesänä. Olimme aktiivisesti mukana useissa keskusteluissa. Lopulta se (pelaajien hankkiminen) ei osoittautunut mahdolliseksi. Kaikki ovat tyytyväisiä siihen, mitä meillä on.

– Mietimme sekä pysyviä siirtoja että lainadiilejä. Mietimme, pystyisikö joku auttamaan meitä, mutta yhdessäkään niistä (vaihtoehdoista) ei ollut järkeä. Saadaksemme seuran takaisin sinne, missä sen pitääkin olla, meidän on tehtävä niin monta oikeaa päätöstä kuin mahdollista ja meidän on oltava hyvin kurinalaisia.

Peter Høst

@Peterhoest
Here’s an update from the Fans Forum at #Arsenal last night. A thread. #AFC
Vinai: The new signings have all settled in really well. Really disappointing to go out so early in the FA cup. Carabau Cup much better, but still frustrating to get knocked out. 1/