Ison-Britannian ulkoministeri Liz Truss toivoo, että englantilaiset joukkueet boikotoivat Mestarien liigan loppuottelua, jos tapahtuma järjestetään alkuperäisen suunnitelman mukaisesti Pietarissa.

Yhdysvaltain presidentti Joe Biden sanoi viime viikolla tiedotustilaisuudessa olevansa vakuuttunut siitä, että Venäjän presidentti Vladimir Putin on tehnyt päätöksen hyökkäyksestä Ukrainaan. Viime maanantaina Putin allekirjoitti määräyksen Itä-Ukrainan separatistialueiden itsenäisyyden tunnustamiseksi ja tiistaina hän määräsi joukkoja Itä-Ukrainan separatistialueille.

Telegraphin tietojen mukaan Euroopan jalkapalloliitto UEFA saattaa odottaa Mestarien liigan välierien loppuun ennen kuin se tekee päätöksen lopullisesta finaalipaikkakunnasta.

Valioliigasta Mestarien liigassa ovat mukana Liverpool, Manchester City, Manchester United ja Chelsea, jonka omistaa venäläismiljardööri Roman Abramovitš.

Ulkoministeri Trussilta kysyttiin LBC:n haastattelussa, pitäisikö englantilaisten joukkueiden boikotoida finaalia, jos se pelataan Venäjällä.

– Kyllä. Minä boikotoisin sitä, jos olisin heidän asemassaan.

– Henkilökohtaisesti en haluaisi pelata jalkapallo-ottelussa Pietarissa, kun otetaan huomioon, mitä Putinin hallinto tekee.

Ison-Britannian pääministeri Boris Johnson sanoi aiemmin, että Mestarien liigan finaalin pelaaminen Venäjällä on ”käsittämätöntä”.

UEFA on toistaiseksi virallisesti ilmoittanut vain, että se ”seuraa tilannetta tarkasti”. Mestarien liigan loppuottelu on suunniteltu järjestettäväksi Pietarin 68 000 katsojaa vetävällä Gazprom Arenalla, jossa pelattin myös vuoden 2018 MM-kisojen otteluita. Gazprom on Venäjän valtion omistama energiayhtiö, joka sponsoroi Mestarien liigaa.