Anthony Elanga on noussut kuluvalla kaudella toden teolla Manchester Unitedin edustusjoukkueeseen.

19-vuotias ruotsalaislaitahyökkääjä on päässyt kentälle 14 ottelussa. Keskiviikkona hän iski tasoitusmaalin Atléticon verkkoon Mestarien liigan neljännesvälierien avausosassa.

Viime kaudella Elanga pelasi pääosin Manchester Unitedin reservijoukkueen paidassa, vaikka pääsikin muutaman kerran kentälle Valioliigassa.

AS:n mukaan Elangan edustajat tarjosivat loppukesällä pelaajaa lainalle Espanjan toiseksi korkeimmalle sarjatasolle Segundaan, mutta lukuisat Segundan seurat kieltäytyivät mahdollisuudesta lainata nuori ruotsalainen kuluvaksi kaudeksi.

Elanga päätti siten jäädä Manchester Unitedin edustusjoukkueen mukaan tietäen peliajan jäävän vähäiseksi. Elangan alkuperäinen idea oli etsiä itselleen uusi seura tammikuussa, mutta hän on päässyt kentälle jo lukuisissa edustusjoukkueen otteluissa, eikä valmennusjohto halunnut enää päästä hänestä irti.

Elanga solmi Manchester Unitedin kanssa jouluaattona jatkosopimuksen, joka pitää hänet seurassa kesään 2026 asti.

Elanga on nähty kuluvalla kaudella neljästi Manchester Unitedin avauskokoonpanossa Valioliigassa. Jokainen avauskokoonpanon paikka on tullut viimeisen viiden viikon aikana.