Liverpool kruunattiin sunnuntaina tämän kauden liigacupin mestariksi sen kaadettua Chelsean kilpailun loppuottelussa.

Ottelu oli varsinaisen peliajan ja jatkoajan jälkeen 0-0-lukemissa, joten voittaja selvitettiin rangaistuspotkukilpailulla.

Hieman ennen pilkkujen ampumista Chelsea vaihtoi maalivahtiaan, kun Edouard Mendy teki tolppien välissä tilaa Kepa Arrizabalagalle.

Chelsean päävalmentaja Thomas Tuchel teki saman ratkaisun viime kesänä, kun lontoolaiset pelasivat Villarrealia vastaan UEFA Super Cupissa. Kepa tuli tuolloin 119. minuutilla kentälle ja torjui Chelsealle voiton rangaistuspotkukilpailussa.

Sunnuntaina maalivahtivaihdos ei kuitenkaan tuottanut Chelsealle toivottua tulosta. Kaikki muut vetäjät onnistuivat pilkuissaan paitsi 22. vuorolla vetänyt Kepa, joka laukoi omansa reippaasti maalin yli. Espanjalaistorjuja päästi siis 11 maalia ja epäonnistui omassa vedossaan, vaikka hänet vaihdettiin kentälle ainoastaan rangaistuspotkuja varten.

Tuchel otti pelin jälkeisessä lehdistötilaisuudessa vastuun suunnitelman epäonnistumisesta. Saksalaisvalmentajan mukaan päätös maalivahtien vaihtamisesta perustui Mendyn ja Kepan aiempiin pilkkutilastoihin.

– Teen päätökset silloin, kun teen päätökset, enkä voi arvioida niitä uudelleen, kun tiedän lopputuloksen, sanoi Tuchel Expressin mukaan.

– Emme tiedä, mitä olisi tapahtunut, jos olisimme jättäneet Edoun kentälle. Kepaa ei voi syyttää. Syyllinen olen minä, sillä minä olen se, joka tekee päätökset.

– Joskus se toimii, joskus ei. Tätä on elämä jalkapallovalmentajana.

– Pelaajat tiesivät tästä ja me teimme näin ennenkin. Tästä on nyt mukava repiä otsikoita, mutta virheitä tapahtuu.

Voit katsoa Viaplayn videon kahdesta viimeisestä pilkusta alta.