Sveitsiläismiljardööri Hansjorg Wyss kertoo, että Chelsean venäläisomistaja Roman Abramovitš yrittää myydä seuraa.

Paine Abramovitšin ympärillä on kasvanut siitä lähtien, kun Venäjä aloitti sodan Ukrainaa vastaan. Lehtitietojen mukaan venäläismiljardööri on ”peloissaan” Britannian hallituksen pakotteiden kohtaamisesta ja pyrkii pääsemään nopeasti eroon sekä Chelseasta että huviloistaan Lontoossa.

86-vuotias Wyss kertoo kasanneensa ryhmän, joka on kiinnostunut Chelsean ostamisesta. Abramovitš on jo tarjoutunut myymään seuran heille, mutta venäläisen hintapyyntö on tällä hetkellä aivan liikaa.

– Abramovitš on yksi Vladimir Putinin lähimmistä neuvonantajista ja ystävistä. Ja kuten kaikki muutkin oligarkit, myös hän on paniikissa, Wyss kertoi Blickille.

– Abramovitš yrittää myydä kaikki huvilansa Englannissa. Hän haluaa myös päästä eroon Chelseasta nopeasti. Minä ja kolme muuta henkilöä saimme tiistaina tarjouksen ostaa Chelsea Abramovitšilta.

– Mutta meidän on nyt odotettava neljästä viiteen päivään. Abramovitš pyytää tällä hetkellä aivan liikaa. Chelsea on hänelle velkaa 2 miljardia puntaa, mutta Chelsealla ei ole rahaa. Se tarkoittaa sitä, että Chelsean ostaneiden pitäisi maksaa Abramovitšille korvauksia.

– Tällä hetkellä emme tiedä, mikä tulee olemaan tarkka myyntihinta. Mutta voin hyvin kuvitella, että ostan kumppaneideni kanssa Chelsean. Jos niin käy, se tapahtuu kuuden tai seitsemän sijoittajasta koostuvan konsortion kanssa.