Laajempaakin huomiota Middlesbroughn menestyksekkään FA Cup -taipaleen aikana saanut laitapuolustaja / wingback Djed Spence noussee piakkoin brittifutiksen isoimpiin valokeiloihin.

Fulham-kasvatti pelaa Borossa lainalla myös Mestaruussarjaa tahkovasta Nottingham Forestista. Laina päättyy toukokuun lopussa, ja vaikka varsinainen kontrahti jatkuu kesään 2024, uskoo moni suunnan jatkossa olevan muualla kuin Nottinghamissa.

Spence debytoi Englannin alle 21-vuotiaiden maajoukkueessa tiistaina, ja antoi ottelun jälkeen lausuntoja suunnitelmistaan.

– Haluan sparrata itseni pelaamaan aina parhaiden mahdollisten pelaajien kanssa, parhaissa mahdollisissa joukkueissa. Totta kai tavoitteenani on pelata Valioliigassa, mutta en toisaalta ajattele asiaa niin paljoa, vaan yritän pitää jalkani maan pinnalla.

Nuorukaisen asenteesta on annettu erilaisia arvioita. Vielä viime kaudella Boroa valmentanut, jääräosaston manageri Neil Warnock esitti yhden niistä.

– Hän voi viiden vuoden päästä pelata jossain maan huippujoukkueista, tai sitten non league -tasolla. Monista pelaajista ei voi sanoa, että kaikki on heistä itsestään kiinni. Hänen kohdallaan vaakakupissa painavat omistautuminen ja halu. Työkalut menestykseen häneltä kyllä löytyvät.

Tällä kaudella Spence on osoittanut todellista halua nousta korkeammalle. Hän myöntää olleensa lähellä vapautusta sopimuksistaan useampaan otteeseen.

– Se on ollut rankkaa, mutta yritän aina olla huolestumatta turhaan. Tiedän mihin kykenen, ja minulla on takanani perhe joka ajaa minua eteenpäin. On vain hankittava mahdollisuudet ja sitten käytettävä ne.

Lontoolainen on tällä kaudella pelannut kaikkiaan 37 seuraottelua, tehnyt niissä kolme maalia ja antanut viisi maaliin johtanutta syöttöä. Ainakin Arsenalin ja Tottenhamin kerrotaan harkitsevan noin 20 miljoonan punnan mittaista luottoa Spencen ambitioihin. Myös Bayern Münchenin sanotaan tarkkailleen pelaajaa jo pitkään.