Tottenham lyttäsi Newcastlen Valioliigassa tylysti lukemin 5-1. Mukana talkoissa oli totutusti Englannin maajoukkuekapteeni Harry Kane; saldona tällä kertaa maalisyöttö ja varoitus.

Viime kesänä maailma odotti Kanen vaihtavan maisemaa, mutta niin ei lopulta käynyt. Hän kuitenkin kerkesi antaa lausuntoja, joissa korosti halua voittaa isoja pokaaleita. Vaikka Spursin eteneminen juuri nyt näyttää vahvalta, ei pystejä tälläkään kaudella ole tulossa.

Pohjois-Lontoon valkoista puolta urallaan kolme vuotta edustanut David Ginola osallistui mediakeskusteluun 28-vuotiaan tulevaisuudesta.

– Luuleeko joku löytävänsä hänen kaltaisensa pelaajan alle 200 miljoonalla punnalla? Mistä, Marsistako vai kuusta? Kane ei ole Kylian Mbappé, joka on ysipaikan tekijä. Hän juoksee ja laittaa palloja maaliin. Kane on hyvin monikäyttöinen, ja pystyy sekoittamaan pakkaa.

– Jos olisin Harryn nahoissa, miettisin omaa ikääni ja sitä miten monta pelivuotta vielä on jäljellä. Hän voisi mennä minne tahansa. Miettisin mitä haluan saavuttaa, millaisia pokaaleita voittaa. Uskon että hän pysyy Englannissa, mutta haluaa voittaa.

– Hänen tasoiselleen pelaajalle ei voi riittää, että pelaa neljän joukkoon sijoittumisesta. Uran lopussa lasketaan pokaaleita.

Grame Souness pudotti myös sanasensa tilanteesta.

– Kanella on edessään dilemma. Tottenhamilla on nyt valmentaja (Antonio Conte), joka vie joukkuetta eteenpäin, varsinkin jos saa seuran taloudellisen tuen. Kane ei kuitenkaan edelleenkään ole voittanut mitään. Uran jälkeen haluaa esitellä mitaleita lapsenlapsilleen. Tässä vaiheessa niitä ei ole.

Lähde: Sky Sports