Heti kun Mestarien liigan puolivälieräparit arvottiin, oltiin suhteellisen yksimielisesti sitä mieltä, että ottelupari Benfica-Liverpool lähtöasetelmat olivat kaikkein selkeimmät. Liverpool olisi otteluparin valtava ennakkosuosikki, ja Benfican välieräpaikka olisi jättiyllätys. Monien kaavailuissa Liverpoolista on tullut myös koko Mestarien liigan suurin voittajaehdokas.

Ensimmäinen 45-minuuttinen Portugalissa ei asetelmaa milliäkään horjuttanut. Liverpool voitti avausjakson 2-0, ja ilman Odysseas Vlachodimosin paria erinomaista torjuntaa olisi vierasjohto voinut olla suurempikin.

Maalit olivat Liverpoolilta vakuuttavaa työtä. Ensin 17. minuutilla Ibrahima Konaté puski voimalla alanurkkaan Andy Robertsonin antaman tarkan kulmapotkun. 34. minuutilla Luis Díaz puolestaan pudotti fiksusti ja taitavasti Trent Alexander-Arnoldin pitkän pystysyötön Sadio Manén jalkoihin, eikä senegalilainen maalin edustalta erehtynyt.

Squawka Live

@Squawka_Live
Benfica 0-2 Liverpool HT:

xG: 0.4-1.9
Shots: 4-11
Shots on target: 1-6
Touches in opp. box: 4-19
Possession: 35.6%-64.4%
Offsides: 2-0
Fouls: 3-6

Opta Win Probability: 0.3%-97.5%. 😅

#UCL #SLBLIV

Ottelupari vaikutti olevan jo lähellä ratkeamista, mutta toiselle puoliajalle Benfica tuli kuin uudesti syntyneenä. Jakso ei ehtinyt vanheta edes neljää minuuttia, kunnes Darwin Nuñez pani pallon maaliin Rafa Silvan esityöstä. Maali oli Nuñezille jo viides tämän kauden Mestarien liigassa.

Henki oli Benficalla päällä, ja maalipaikkoja alkoi aueta. Tunnin pelin kohdalla Alisson sai venyä hyvään torjuntaan, kun Everton pääsi yrittämään maalintekoa. 67. minuutilla kotiyleisö ja -joukkue puolestaan toivoi rankkaria, mutta turhaan. Virgil van Dijk esti Nuñezia rangaistusalueella kädellään, mutta tuomari ei rikettä nähnyt, eikä tilannetta tarkistettu videoltakaan.

Benfica oli edelleen aktiivinen, mutta Liverpool pääsi jälleen kahden maalin etumatkalle, kun Luis Díaz karkasi paitsiolinjasta maalintekoon 87. minuutilla. Tarkan, oikea-aikaisen syötön antoi Naby Keïta. Näin sinetöityi Liverpoolin arvokas 3-1-vierasvoitto.

Otteluparin toinen osaottelu pelataan ensi viikon keskiviikkona Liverpoolissa.