Chelsea isännöi keskiviikkoiltana Real Madridia Stamford Bridgellä Mestarien liigan puolivälierien avausosassa.

Seurat kohtasivat jo viime kaudella Mestarien liigassa ja silloin Chelsea pudotti Real Madridin edeten kilpailun finaaliin. Ottelupari pelattiin tyhjille katsomoille koronarajoitusten vuoksi.

Real Madridissa on kaksi pelaajaa, jotka ovat pelanneet aiemmin Chelseassa.

Thibaut Courtois oli Chelsean omistuksessa vuodet 2011-18, mutta pelasi seurassa vain jälkimmäiset neljä vuotta. Courtois voitti Chelseassa kahdesti Valioliigan mestaruuden. Courtois kuuluu Real Madridin ehdottomiin avainpelaajiin ja on ollut tällä kaudella yksi joukkueen tärkeimmistä yksilöistä – ellei jopa se kaikkein tärkein.

Eden Hazard pelasi Chelseassa vuodet 2012-19. Hän kuului Chelseassa maailman parhaiden pelaajien joukkoon, mutta Real Madridissa asiat eivät ole sujuneet odotusten mukaan. Hän on jäänyt hyvin pienelle peliajalle Carlo Ancelottin alaisuudessa ja jättänee seuran kesällä.

Courtois käväisi lehdistötilaisuudessa tiistaina. Hän ei odota saavansa lämmintä vastaanottoa Chelsean kannattajilta.

– Toivon, etteivät he buuaa minulle, mutta ei sitä koskaan tiedä. Toivon paluuni Stamford Bridgelle olevan onnellinen. Nyt olemme vastustajia keskenämme. Chelsea haluaa voittaa, mutta myös me haluamme voittaa, joten en odota kannattajilta minkäänlaisia suosionosoituksia.

Courtois’lle Real Madridin edustaminen on jotain maailmaa suurempaa.

– Joskus mennessäni harjoituskeskukseen näen seuran logon ja ajattelen, että jonkun on nipistettävä minua. Mietin, että onko tämä unelmaa vai todellisuutta. Villeimmissäkään unelmissani en koskaan ajatellut pelaavani jonain päivänä Real Madridissa. Olen niin onnellinen.