Southamptonin pelaajalegenda Matt Le Tissier on jättänyt roolinsa seuran lähettiläänä hänen julkaistua sosiaalisessa mediassa kohauttavan päivityksen liittyen Ukrainan sotaan.

Butšan kaupungista Ukrainassa löytyi suuri määrä surmattuja siviilejä sen jälkeen, kun Ukrainan asevoimat ottivat sen jälleen haltuunsa venäläismiehittäjien vetäydyttyä.

Le Tissier, 53, jakoi tilillään salaliittoteorian, jossa annettiin ymmärtää, että media on valehdellut Butšan tapahtumista. Myöhemmin hän poisti julkaisunsa ja sanoi, että ihmiset ymmärsivät hänen julkaisunsa tarkoituksen väärin.

– Pointtina oli median manipulointi, mutta te tiesitte kyllä sen, kommentoi Le Tissier.

Keskiviikkoaamuna Le Tissier pyrki vielä selventämään kantaansa toisella päivitksellä, jossa hän halusi tehdä ”hyvin selväksi”, ettei hän ”kannata sotaa millään tavoin”.

Pari tuntia myöhemmin Le Tissier ilmoitti sosiaalisessa mediassa, että hän ei jatka Southamptonin lähettiläänä.

– Olen päättänyt luopua roolistani Southampton FC:n lähettiläänä. Näkemykseni ovat omiani ja ovat aina olleet, ja on tärkeää ottaa tämä askel tänään, jotta vältymme sekaannuksilta.

– Tämä ei vaikuta minun ja seuran suhteeseen tai rakkauteeni sitä kohtaan, ja tulen aina pysymään kaikkeen Saintsiin liittyvän fanina ja kannattajana.

Le Tissieriä on parin viime vuoden aikana kritisoitu runsaasti kannanotoistaan. Toissa vuonna hän syytti Ison-Britannian hallitusta ja tiedotusvälineitä ”ylireagoinnista” koronaviruspandemiaan ja julkaisi sosiaalisessa mediassa päivityksen, jossa vaikutettiin verrattavan naamamaskien käyttöä holokaustiin.

Le Tissieriä syytettiin myös viime vuonna salaliittoteorioiden jakamisesta, kun hän esitti, että tanskalaistähti Christian Eriksenin kentällä sattunut sydänkohtaus oli haittavaikutus koronarokotteesta. Eriksenin silloisen seuran, Internazionalen, toimitusjohtaja Giuseppe Marotta kertoi pari päivää sydänpysähdyksen jälkeen, että Eriksen ei ollut saanut koronarokotetta.