Manchester Unitedin tuleva manageri Erik ten Hag haluaisi Mitchell van der Gaagin ja Steve McClarenin apuvalmentajikseen, mutta United ei ole täysin vakuuttunut McClarenin pestaamisesta, kertoo Telegraph.

United vahvisti torstaina odotetun uutisen, kun se kertoi nimittäneensä ten Hagin, 52, uudeksi managerikseen kesään 2025 ulottuvalla sopimuksella, joka sisältää jatko-option yhdestä lisävuodesta. Hollantilaisluotsin sopimus astuu voimaan kuluvan kauden jälkeen.

[readmore from=Manchester-United]

Manchesteriläisten tiedotteessa ei mainittu mitään ten Hagin taustajoukoista. Telegraphin mukaan United on pyytänyt ten Hagia tekemään ensin arvionsa joukkueen nykyisen valmennusryhmän jäsenistä ennen kuin seura tekee muutoksia.

Nykyisessä valmennusryhmässä vaikuttavat muun muassa Sir Alex Fergusonin entinen apuvalmentaja Mike Phelan sekä maalivahtivalmentaja Richard Hartis.

Pelipäivinä vaihtopenkillä istuu myös jalkapallojohtaja Darren Fletcher, jota väliaikaismanageri Ralf Rangnick on Telegraphin mukaan pyytänyt olemaan huutamatta ohjeita pelaajille. Rangnickin ryhmässä on myös apuvalmentaja Chris Armas, jonka odotetaan jättävän tehtävänsä tämän kauden jälkeen Rangnickin poistuessa pestistään.

Van der Gaag nostettiin täksi kaudeksi Ajaxin alle 21-vuotiaiden joukkueen päävalmentajan paikalta ten Hagin apulaiseksi. Manchester United ja Ajax neuvottelevat vielä hänen siirrostaan Englantiin.

McClareniin ten Hag tutustui FC Twentessä vuonna 2008, kun hän toimi englantilaismanagerin apuvalmentajana. Manchester United on McClarenille tuttu seura, sillä hän toimi vuosina 1999-2001 legendamanageri Fergusonin apuvalmentajana.

Telegraphin mukaan United palkannee sekä van der Gaagin että McClarenin ten Hagin valmennusryhmään, vaikka seurasta löytyykin McClarenin epäilijöitä. United ei halua asettua heti alkumetreillä uutta manageriaan vastaan. Ten Hag arvostaa McClarenissa hänen tietoaan ja kokemustaan englantilaisesta jalkapallosta sekä Manchester Unitedista.

McClaren on viimeksi valmentanut Queens Park Rangersia kaudella 2018-19 Mestaruussarjassa. Marraskuussa 2020 hänet nimitettiin tekniseksi johtajaksi Derbyyn, jossa hän on jatkanut ensimmäisen vuotensa jälkeen neuvonantajan roolissa.