Liverpool kertoo tiedotteessaan, että se on ”surullinen” Hillsborough’n katastrofia koskevien ilkeiden huutojen viimeaikaisesta lisääntymisestä.

Joukkueen kahdessa edellisessä ottelussa vastustajan kannattajat ovat laulaneet ja huudelleet törkeyksiä liittyen vuonna 1989 sattuneeseen järkyttävään onnettomuuteen.

Huhtikuun 15. päivänä 1989 Sheffieldissä sijaitsevalla Hillsborough’n stadionilla oli alkamassa FA Cupin välieräottelu Liverpoolin ja Nottingham Forestin välillä. Valtavat ihmismassat menivät poliisipäällikön avaamasta portista sisään, minkä seurauksena sisällä olleet katsojat jäivät takaa tulevien jalkoihin tai puristuksiin toisiaan tai katsomon aitaa vasten.

Tapaturma vaati 97 kuolonuhria, ja se tunnetaan Ison-Britannian urheiluhistorian pahimpana onnettomuutena.

Viime tiistaina Manchester Unitedin kannattajien katsomosta kuului loukkaavia lauluja, kun joukkueet kohtasivat Anfieldillä Valioliigassa. Kolme päivää aiemmin osa Manchester Cityn kannattajista jatkoi laulamista, vaikka FA Cupin välierässä Liverpoolia vastaan oli tarkoitus pitää minuutin hiljaisuus tapaturman uhrien muistoksi. Erotuomari joutui lopulta päättämään hiljaisen hetken ennenaikaisesti.

Sekä Manchester United että Manchester City ovat tuominneet kannattajiensa käytöksen.

Liverpool toivoi omassa tiedotteessaan, että tapaturmalle ilkkuminen ja sen väheksyminen lakkaa kokonaan.

– Tiedämme, millainen vaikutus näillä vastenmielisillä solvauksilla on 97 uhrin perheisiin, eloonjääneisiin ja kaikkiin seuraan liittyviin henkilöihin.

– Teemme yhteistyötä asianomaisten viranomaisten kanssa varmistaaksemme, että tällaiset huutelut poistetaan jalkapallosta kokonaan ja että niitä jatkavia henkilöitä vastaan käytetään tarvittaessa lain ja sanktiomenettelyn täyttä voimaa.

Liverpool FC

@LFC
Liverpool FC is saddened by the recent rise in vile chants about the Hillsborough disaster.