Rio Ferdinand on esitellyt kuuden askeleen suunnitelmansa Erik ten Hagille seurattavaksi Manchester Unitedin uutena managerina. Ajaxin hollantilaisvalmentaja ottaa Red Devilsin tämän kauden jälkeen haltuunsa.

Kesään 2025 saakka ulottuva sopimus varmistui torstaina.

Ten Hagilla on Unitedin kurssin kääntämisessä suuri työ edessä. Seura on jäämässä tällä hetkellä ulos ensi kauden Mestarien liigasta.

3-1-tappio lauantaina Arsenalille kasvatti eron neljänteen sijaan kuuteen pisteeseen.

Ferdinandin mielestä ten Hagin pitää kiinnittää aloittaessaan huomiota kuuteen asiaan.

Suunnitelma kuuluu näin: rekrytoinnin parantaminen, rakenteiden resetoiminen, selvä pelisuunitelma, nuorten rohkaiseminen ja pelaajien kehittäminen.

– Pelaajien on oltava vastuussa teoistaan kentällä ja sen ulkopuolella. Jos asiat eivät mene niin kuin pitävät, sillä on oltava seurauksia, Ferdinand kommentoi BT Sportille.

– Minusta siellä ei ole tällä hetkellä mitään pelkotekijää, joka pitäisi pelaajat varpaillaan. Jos he tekevät jotakin väärin, menevät yli rajan, tai eivät noudata taktiikoita, jonkun on annettava heidän kuulla kunniansa siitä.

Ferdinand jatkoi seuran rekrytoinnin arvostelemisella.

– Kuinka moni tähän seuraan saapuneista on kehittynyt täällä? Tämä pätee myös valmennukseen. Kuinka moni heistä on ollut täydellinen seuralle? En ole nähnyt montaakaan.

– Siihen liittyen on oltava selvä pelisuunnitelma. Siellä on pelaajia, jotka eivät juokse. Heidät on saatava tekemään sitä, vaikka se ei olisi heidän paras kykynsä. Katsokaa Manchester Cityn Bernardo Silvaa tai Thiagoa Liverpoolissa.

– He ovat pelaajia, jotka eivät ole tunnettuja kovina työntekijöinä, mutta katsokaa heitä pelaamassa. He liikkuvat ympäri kenttää, prässäävät vastustajia ja tekevät selväksi ettei heitä voi syyttää puuttuvasta työmoraalista.

Viimeisessä vaiheessaan Ferdinand nosti esille nuorten pelaajien tärkeyden.

– Viestin pitäisi olla tämä. Meillä on aikaa, meillä on kärsivällisyyttä. Meidän on uskottava nuoriin. Tämän seuran historia kehoittaa peluuttamaan poikia, olimme sitten Euroopassa tai emme.

– Olimme Sir Alex Fergusonin ja Busbyn vuosina Euroopassa haastamassa voitoista ja nuoria tuotiin silloin aina sisään. Älä sano minulle ettei sitä voisi enää tapahtua, koska se voisi edelleen tapahtua.