Norwichin putoaminen Valioliigasta varmistui lauantaina, kun se hävisi Aston Villalle 0-2 ja Burnley voitti samaan aikaan pelatussa ottelussa Watfordin 2-1.

Kanarialinnut on kaudesta 2018-19 alkaen vuorotellut Mestaruussarjan ja Valioliigan välillä vaihtaen sarjatasoa joka vuosi.

Norwichin kapteeni Grant Hanley sanoi, että lauantain ottelu Aston Villaa vastaan kuvasti sarjanousijan koko kautta: Norwich yritti parhaansa, mutta se ei riittänyt.

– Olen pettynyt tulokseemme. Se on luultavasti reilu tulos, emme ole olleet riittävän hyviä tällä kaudella, sanoi Hanley BBC:n mukaan.

– Minun on vaikea kommentoida nyt mitään. Tunteet ovat pinnassa. Me annoimme kaikkemme, mutta se ei riittänyt, ja se on meidän tämän kauden tarinamme.

– On tärkeää, ettemme katso liikaa eteenpäin. Pelaamme yhä ylpeydestä. Katsotaan, mille sijalle päädymme.

Norwichin päävalmentajaksi marraskuun puolivälissä tullut Dean Smith harmitteli putoamista koko seurayhteisön puolesta.

– Olen pettynyt monien ihmisten puolesta – omistajien, kannattajien ja kaikkien seuran kanssa tekemisissä olevien puolesta, kommentoi Smith Norwichin sivuilla.

– Otan osan vastuusta, koska olen tullut tänne taistelemaan sarjapaikastamme, ja valitettavasti emme ole tehneet tarpeeksi, mutta se ei johdu tämänpäiväisestä suorituksesta.

– Kannattajat ovat olleet erinomaisia. Ihmiset liittävät sanan apatia seuraamme, eikä se voisi olla kauempana totuudesta. Näin tänään kannattajien tukevan seuraamme ja näin pelaajien taistelevan loppuun asti.

– Loppujen lopuksi emme ole olleet tarpeeksi hyviä ja joukkueemme laatu ei ole ollut tarpeeksi hyvä pysyäksemme Valioliigassa, joten otamme siitä opiksi. Meidän on palattava vahvempina neljään viimeiseen peliin ja sitten ensi kauteen.