Borussia Dortmundin toimitusjohtaja Hans-Joachim Watzke sanoo, että tähtihyökkääjä Erling Håland olisi siirtynyt aikanaan Manchester Unitediin, ellei saksalaisseura olisi luvannut hänen sopimuksenssa ulosostoklausuulia.

Håland, 21, siirtyi Dortmundiin tammikuussa 2020 Red Bull Salzburgista 20 miljoonalla eurolla. Häntä huhuttiin tuolloin myös Unitediin, mutta Dortmund veti neuvotteluissa pidemmän korren.

Norjan maajoukkuehyökkääjä on noussut Dortmundissa supertähdeksi, yhdeksi maailman halutuimmista pelaajista. Håland on pelannut Dortmundissa kaikkiaan 87 ottelua tehden niissä yhteensä 85 maalia ja syöttäen 23.

Hänen ja Dortmundin sopimus jatkuu kesään 2024 saakka, mutta se sisältää ulosostoklausuulin, joka astuu voimaan tämän kauden jälkeen. Useiden lehtitietojen mukaan hänen ulosostohintansa on noin 75 miljoonaa euroa, mikä on nykymarkkinoilla pilkkahinta hänen kaltaisestaan pelaajasta.

[readmore from=Erling-Braut-Håland]

Myös Manchester Unitedin nimi on esiintynyt tuoreimpien Håland-huhujen yhteydessä, mutta vahvimmin häntä on huhuttu Manchester Cityyn, jota hänen isänsä Alf-Inge Håland edusti vuosituhannen alussa.

Watzken mukaan United olisi saattanut valikoitua Hålandin osoitteeksi pari vuotta sitten, ellei Dortmund olisi suostunut ulosostoklausuuliin.

– Me annoimme Erling Hålandille ulosostoklausuulin. Muuten hän olisi mennyt Manchester Unitediin, sanoi Watzke Athleticin mukaan.

Dortmund-pomo lisäsi myös, että hän uskoo heidän löytävän kyvykkään korvaajan Hålandille.

– Hänen on tehtävä päätös [tulevaisuudestaan], se tulee aikanaan.

– Mutta olen varma, että me löydämme uuden Hålandin. Me tarvitsemme uuden Hålandin.