Liverpoolin mestaruushaaveet kokivat lauantaina kovan kolauksen, kun Jürgen Kloppin ryhmä joutui tyytymään 1-1-tasapeliin Tottenhamia vastaan.

Tasapelin myötä Liverpool nousi ainakin hetkellisesti Valioliigan kärkipaikalle, mutta tasapisteissä olevalla Manchester Cityllä on yksi ottelu vähemmän pelattuna. Näin ollen Citylle riittää kauden neljästä viimeisestä ottelustaan kolme voittoa ja tasapeli mestaruuteen.

Liverpool on ollut hämmästyttävän kovassa vireessä alkuvuoden aikana. Joukkue ei ole hävinnyt Valioliigassa vielä peliäkään tämän kalenterivuoden puolella, ja lauantain tasapelikin oli vasta kolmas pistemenetys.

Liverpoolin avainpelaajiin lukeutuvat Fabinho ja Virgil van Dijk olivat pettyneitä tuloksesta ja suuntasivat katseensa jo tuleviin otteluihin.

– Saimme tästä ottelusta yhden pisteen. Otamme sen ja jatkamme taistelua [mestaruudesta], Fabinho sanoi Liverpoolin verkkosivujen mukaan.

– Tiedämme, että taistelemme yhtä maailman parasta joukkuetta vastaan. Tiedämme, että jos menetämme pisteitä, se voi maksaa mestaruuden, mutta me olemme ihmisiä ja he ovat myös ihmisiä. Toivomme, että myös he menettävät pisteitä.

Van Dijk komppasi seurakaveriaan.

– Pisteiden menettäminen on turhauttavaa, mutta meidän täytyy toipua tästä ja pelata jäljellä olevat pelit, van Dijk sanoi pelin jälkeen.

– Haimme tasoitusmaalia ja saimme sen. Haimme voittomaalia, mutta emme valitettavasti pystyneet sitä tekemään tänään.

– Olemme kaikki ihmisiä, joten siihen on syynsä, miksi tunnemme näin, kun menetämme pisteitä.

Liverpool pelaa seuraavan ottelunsa jo tiistaina, kun joukkue matkustaa Villa Parkille Aston Villan vieraaksi. Kauden kahdessa viimeisessä valioliigaottelussaan Liverpool kohtaa Southamptonin vieraissa ja Wolvesin kotona.