Frenkie de Jongin on määrä siirtyä vielä toukokuun aikana Barcelonasta Manchester Unitedin vahvuuteen, kertoo Barcelonan sisäpiiritoimittaja Gerard Romero.

Barcelonan kuin omat taskunsa tuntevan Romeron mukaan siirto on 95-prosenttisen valmis. Barcelona joutuu luopumaan de Jongista talousvaikeuksien vuoksi. Manchester United maksaa hänestä noin 70-80 miljoonaa euroa.

Barcelona ei normaaleissa olosuhteissa haluaisi luopua de Jongista, mutta Romeron mukaan seuran talousvaikeudet pakottavat Barcelonan myymään hänet muihin maisemiin.

Manchester Unitedin uusi päävalmentaja Erik ten Hag haluaa entisen suojattinsa uuteen joukkueeseensa. Ten Hag valmensi de Jongia Ajaxissa. Hollannin mestaruuden keskiviikkona Ajaxin peräsimessä voittanut ten Hag siirtyy kesällä Manchester Unitedin päävalmentajaksi.

Torstaina 25 vuotta täyttänyt de Jong siirtyi Barcelonaan kovien odotusten kera kesällä 2019, mutta ei ole onnistunut odotetulla tavalla. Siihen on toki vaikuttanut Barcelonan kentän ja sen ulkopuolinen sekamelska, joka on ajanut seuran niin urheilullisiin kuin taloudellisiin vaikeuksiin.

Romeron mukaan Barcelonan seurajohto ajattelee, ettei se voi odottaa de Jongin lopullista läpimurtoa enää pidempään, sillä siinä tapauksessa hänen arvonsa siirtomarkkinoilla putoaa liian rajusti.