Kauden 2021-22 toinen, ja samalla myös viimeinen Pohjois-Lontoon derby pelattiin torstaina Tottenham Hotspur Stadiumilla.

Arsenaliin nähden neljän pisteen, ja yhden sijan takamatkalta otteluun lähtenyt Tottenham oli paikalliskamppailussa täysin suvereeni ja kuroi joukkueiden välisen piste-eron lähes umpeen komealla 3-0-voitolla.

Huippuottelu ratkesi käytännössä jo avausjaksolla, jonka aikana Tottenham onnistui kahdesti maalinteossa ja Arsenal-toppari Rob Holding lensi punaisella kortilla pihalle.

Avausmaali syntyi rangaistuspotkusta, joka monien mielestä tuomittiin liian heppoisin perustein. Myöskään Holdingin ulosajoa eivät aivan kaikki purematta nielleet.

Yksi heistä oli Arsenal-luotsi Mikel Arteta, joka oli aivan raivona erotuomarityöskentelyyn ottelun jälkeen.

– En voi tehdä sitä [kommentoida erotuomarin päätöksiä]. Jos sanoisin mitä ajattelen, olisin kuuden kuukauden pelikiellossa. Haluan olla kentän laidalla maanantai-iltana [vierasottelu Newcastlea vastaan], Arteta selitti.

– Ei, en voi puhua siitä, koska minä saisin siitä pelikieltoa. Voit kysyä erotuomarilta, haluaako hän tulla antamaan arvion ottelusta. Myös minä voin tehdä sen, mutta minulla on kaksi vaihtoehtoa: joko valehtelen sinulle, mitä en aio tehdä, tai sitten olen pelikiellossa. Mutta haluan todella olla kentän laidalla Newcastlea vastaan, joten en tee sitäkään.

LUE MYÖS: Antonio Conte kyllästyi Mikel Artetan käytökseen: ”Hän voi ottaa tästä neuvostani opiksi”