Ei helpottanut Evertonin ahdinko vieläkään. Kun Valioliigaa on pelaamatta erilaisista ottelumääristä johtuen noin puolitoista kierrosta, saavat Toffees-fanit jännittää edelleen omiensa sarjapaikan puolesta.

Sunnuntaina Everton sai Goodison Parkille vieraakseen Brentfordin. Peli alkoi isäntien kannalta vielä hyvin, kun verkko heilui vapaapotkutilanteesta jo 10. peliminuutilla. Ensin Richarlison näytti ohjanneen pallon maaliin, mutta lopulta osuma merkattiin Dominic Calvert-Lewinille, jonka rintakehästä peliväline muutti hieman suuntaa.

18. minuutilla ilo puolestaan vaihtui tuskaksi. Ensin Richarlisonia revittiin näkyvästi paidasta Brentfordin rangaistusalueella, mutta tuomari ei heltynyt pilkkuun brasilialaisen aneluiden jälkeenkään. Brentford purki tilanteen pitkällä pallolla, ja noin kolme sekuntia myöhemmin Michael Oliver kaivoi punakortin taskustaan.

Lappu nousi Evertonin 19-vuotiaalle topparille Jarrad Branthwaitelle, jonka jalat kopsahtivat yhteen Ivan Toneyn kanssa. Toney oli alin mies, mutta tuomio oli melko raju – varsinkin, kun tilannetta ei olisi kenties pitänyt edes tapahtua, jos Richarlisonin rikkomisesta olisi vihelletty pilkku.

Brentford tasoitti pelin 37. minuutilla. Yoane Wissa laukoi, ja pallo muutti suuntaan Seamus Colemanin päästä. Jordan Pickfordille ei jäänyt aikaa reagoida.

Tauolle mentiin kuitenkin Evertonin 2-1-johdossa. Mads Bech Sörensen kaatoi Richarlisonin rangaistusalueella aivan avausjakson lopulla, ja brasilialainen ampui tuomitun rankkarin varmasti maaliin.

Toisella puoliajalla alivoima alkoi painaa Evertonin jaloissa. Pallonhallinta siirtyi täysin Brentfordille, eikä Everton onnistunut oikein enää luomaan maalipaikkoja. Brentford puolestaan iski kahdesti alle kahdessa minuutissa. Molemmat maalit tehtiin päällä.

Ensin 62. minuutilla Yoane Wissa puski erittäin taidokkaasti matalasta asennosta selkä maaliin päin Christian Eriksenin kulmapotkun maaliin. Upea puskuosuma, kerta kaikkiaan. Ja vain vähän tämän jälkeen taululle merkattiin jo 2-3, kun Rico Henry osui Christian Norgaardin keskityksestä.

Lopullisesti Evertonin kiri katkesi, kun siltä ajettiin toinenkin pelaaja ulos 88. minuutilla. Salomon Rondon taklasi rumasti napit edellä Rico Henryä, ja punainen nousi heti. Rondon oli vaihdettu kentälle vain neljä minuuttia aiemmin.

Se oli viimeinen merkittävä tapahtuma ottelussa, ja voitto kirjattiin Brentfordille maalein 2-3.

Brentfordille ottelu oli käytännössä merkityksetön, mutta se on sinetöimässä itselleen komeaa sijoitusta. Nyt seura on sijalla 11. Päätöskierroksella Brentford saa vieraakseen Leedsin.

Evertonin taistelu sarjapaikastaan jatkuu puolestaan edelleen. Putoamisviivan alla oleva Burnley on sitä vain kaksi pistettä perässä, ja väliin mahtuu myös pisteen päässä oleva Leeds. Leedsillä on enää yksi, jo mainittu Brentford-peli jäljellä. Burnley puolestaan kohtaa ensi viikolla Aston Villan sekä Newcastlen, ja Everton Crystal Palacen ja Arsenalin.

Squawka

@Squawka
Most Premier League wins since the start of March:

◎ 8 - Liverpool (10 games)
◎ 8 - Spurs (12 games)
◎ 7 - Man City (10 games)
◎ 7 - Arsenal (12 games)
◉ 7 - Brentford (10 games)

The Bees keeping up with the big boys. 🐝

Squawka

@Squawka
Make that five red cards in their last 11 games now for Everton.

Rondon is sent off just 3 minutes and 40 seconds after coming on. 🫣

Squawka

@Squawka
Everton have now had a man sent off in four of their last 11 Premier League games:

◉ Kenny vs. Wolves
◉ Allan vs. Newcastle
◉ Keane vs. West Ham
◉ Branthwaite vs. Brentford

Another early bath. 🛁